Fantàstica quiche de xai i alberginia, una recepta feta sobre la marxa a partir d´un pastís…de xai i alberginia, però cobert, amb una massa diferent. Fàcil de fer però es clar, primer heu de coure el xai. Una estona us hi estareu, però val la pena.
Ingredients:
- 3/4 parts d´una cuixa de xai desossada
- 3 albergínies
- 2 cebes mitjanes
- 100 gr de formatge ratllat emmental
- 5 ous
- 1 massa de pasta brisa precuinada
- 300 ml de brou de xai (aprox)
- sal i pebre
Com fer la receota de la quiche de xai amb alberginia:
- Escalfem el forn per fer la precocció de la massa. Un cop a punt seguiu les instruccions del fabricant i reserveu la massa.
- Fem un sofregit de ceba i, quan estigui a punt, hi afegim la carn de xai tallada a daus. Daurem uns minuts la carn salpebrada.
- Mullem amb el brou de xai, a cobrir, i ho deixem coure a foc lent una hora tapat i mitja més destapat.
- Mentrestant, i aprofitant que teniem el forn calent per la pre-cocció de la massa, hi fem les albergínies, tallades per la meitat, amb unes creus marcant la carn fins a la pell, salpebrades i amb un raig d´oli. 40 minuts a 200 graus.
- Un cop tenim cuita la carn i les alberginies ho hem de picar, a ganivet, fins que ens quedit petit, però no esmicolat.
- Ho barregem amb els ous, batuts, i el formatge ratllat. Ho enfornem a 185 graus durant una mitja hora aproximadament.
- Abans de retirar-ho i servir-ho punxem el farcit per assegurar-nos que sigui cuit.
- Amb aquesta recepta us recomano un vi de la Rioja, La Dula, que vaig beure fa temps a Logroño amb uns bons amics, un d´ells vinyater, que per cert va ser qui el va escollir. Preneu-ne nota, val la pena!
I us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta: