Quiche de xai i alberginia

Quiche de xai i alberginia

Fantàstica quiche de xai i alberginia, una recepta feta sobre la marxa a partir d´un pastís…de xai i alberginia, però cobert, amb una massa diferent. Fàcil de fer però es clar, primer heu de coure el xai. Una estona us hi estareu, però val la pena.

 

Ingredients:

  • 3/4 parts d´una cuixa de xai desossada
  • 3 albergínies
  • 2 cebes mitjanes
  • 100 gr de formatge ratllat emmental
  • 5 ous
  • 1 massa de pasta brisa precuinada
  • 300 ml de brou de xai (aprox)
  • sal i pebre

Com fer la receota de la quiche de xai amb alberginia:

  1. Escalfem el forn per fer la precocció de la massa. Un cop a punt seguiu les instruccions del fabricant i reserveu la massa.
  2. Fem un sofregit de ceba i, quan estigui a punt, hi afegim la carn de xai tallada a daus. Daurem uns minuts la carn salpebrada.
  3. Mullem amb el brou de xai, a cobrir, i ho deixem coure a foc lent una hora tapat i mitja més destapat.
  4. Mentrestant, i aprofitant que teniem el forn calent per la pre-cocció de la massa, hi fem les albergínies, tallades per la meitat, amb unes creus marcant la carn fins a la pell, salpebrades i amb un raig d´oli. 40 minuts a 200 graus.
  5. Un cop tenim cuita la carn i les alberginies ho hem de picar, a ganivet, fins que ens quedit petit, però no esmicolat.
  6. Ho barregem amb els ous, batuts, i el formatge ratllat. Ho enfornem a 185 graus durant una mitja hora aproximadament.
  7. Abans de retirar-ho i servir-ho punxem el farcit per assegurar-nos que sigui cuit.
  8. Amb aquesta recepta us recomano un vi de la Rioja, La Dula,  que vaig beure fa temps a Logroño amb uns bons amics, un d´ells vinyater, que per cert va ser qui el va escollir. Preneu-ne nota, val la pena!

I us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *