Aquesta recepta de rap a la marinera, la més senzilla de la història, és de fet la base de totes les receptes de rap ! Per què? Senzill, totes vénen d’aquí. Aquesta és la versió més crua, més despullada, i a partir d’ella, hi podeu anar afegint altres ingredients com peix o marisc, per exemple musclos, gambes, llagostins, una bona picada i tot allò que us pugui passar pel cap que vingui del mar o de productes que relacionaríeu amb receptes marines.
Es la recepta que feu aquell dia que teniu moltes ganes de menjar rap al forn però no teniu res més a casa que un brou de peix. I algú per casa menciona les paraules màgiques: rap a la marinera. Doncs sí, només amb brou de peix i una bona cua d´aquest meravellós peix en teniu prou.
Ingredients x dues persones:
- Una cua de rap d´uns 500 grams aprox;
- Mig litre de brou de peix;
- 20 gr de farina;
- 20 gr de mantega;
- sal;
- pebre negre;
- oli d´oliva
La recepta pas a pas
- Escalfem el forn a 180 graus. Salpebrem la cua de rap, hi afegim també una mica d´oli i la posem en una safata per anar al forn. Amb una cua de mig quilo necessitarem una primera cocció de deu o dotze minuts.
2. En una cassola més aviat petita fem un roux, o sigui, juntem farina i mantega a parts iguals i ho cuinem, amb l´ajuda d´unes varilles, entre tres i cinc minuts. Això, naturalment, ho fem durant l´espai de temps que el rap s´està fent al forn, eh.
3. Quan tinguem el roux apunt, que haurà d´estar com a la foto que us ensenyem en el punt anterior, anem mullant amb el brou fins a tenir una mena de beixamel però força líquida. Vaja, el que en cuina es coneix com a “velouté”, substituir la llet per brou. No fa falta que digui que quan més bo sigui el brou més bo quedarà el peix, i en el cas de la recepta que us presentem avui aquest no és un detall menor, ni molt menys. De fet és, qualitat del peix apart, absolutament crucial. Necessitareu les varilles per evitar la formació de grumolls a la salsa. I quan tingui la consistència adequada, en cas cas espessa, estarà llesta.
Finalment tirem la salsa per sobre del rap i ho posem al forn uns minuts més, per això és interessant que a la primera cocció del rap, de fet la cocció principal, el peix quedi una mica cru ja que s´acabarà de fer al darrer pas de la recepta.
Quants minuts? En principi fins que veieu que la salsa fa xup xup, si heu tingut la precaució de mantenir el forn calent amb tres minuts n´hi haurà prou. I ja està, no necessiteu res més per gaudir de la recepta més senzilla que haureu vist mai de rap a la marinera. A partir d´aquí, com us deia al principi, via lliure per posar-hi més ingredients!
Si voleu, podeu veure el vídeo de com fem el rap a la marinera a YouTube
Veureu com és una recepta de rap molt fàcil de fer i de seguir. Esperem que aquests nou vídeos us agradin i us ajudin a poder fer unes bones receptes.
Ens podreu seguir a partir d’ara al nostre nou canal de YouTube
5