Rap amb cloïsses

Rap amb cloïsses

Aquesta versió d´un rap amb cloïsses és d´allò més senzilla, ràpida i pràctica. Super saludable, es cou a la papillotte, o sigui, amb els seus propis sucs, embolicat amb paper d´alumini o , molt millor, si teniu aquells motllos de silicona que es poden tancar. Li he donat un toc de verduretes amb els alls tendres i a darrera hora li he afegit les cloïsses aconseguint un plat collonut.

 

Ingredients:

  • 4 talls de rap d´uns 150 gr cada un aprox
  • un manat d´alls tendres
  • 20 cloïsses
  • unes quantes fulles de julivert
  • un got petit de vi blanc sec
  • una dent d´all
  • sal
  • pebre blanc

 

Com fer la recepta de rap amb cloïsses:

  1. Escalfem el forn a 200 graus.
  2. Tallem a rondanxes petites els alls tendres i piquem el julivert. Ho sofregim i reservem.
  3. En una paella petita sofregim l´all, laminat, i a continuació ho mullem amb un got de vi blanc.Hi posem les cloïsses, tapem i deixem coure un parell de minuts o fins que veiem que s´han obert totes.
  4. Tallem quatre làmines de paper d´alumini, hi posem els talls de rap al mig de cada una d´elles, ho salpebrem i abans de tancar-ho hi posem una mica del sofregit d´alls tendres i julivert. Ho tanquem ben tancat i ho enfornem, en principi quinze minuts.
  5. Passat aquest temps posem cinc cloïsses a cada papillote amb una mica del seu suc, tornem a tancar-les i les enfornem entre dos i cinc minuts més, depenent del punt de cocció del rap en el moment de treure´l del forn per posar-hi el marisc.
  6. I ja està, ho emplateu amb el paper d´alumini obert a sobre del plat.
  7. Maridatge: Podeu tulitzar qualsevol tipus de vi blanc, millor sec, poc afruitat, tot i que el rap i el marisc admeten molts tipus de vi blanc. Jo m´inclinaria pe runa opció sorprenent per molts de vosaltres, un vi del Bierzo, tocant a Galicia, fet amb un raïm que normalment associem al sud d´espanya, a Andalusia i els vins de Jerez com és la Palomino, que li dona un toc sec i molt mineral fantàstic. “Akilia”, elaborat pel celler del mateix nom. No és com un vi de Jerez, tot i que no hi aniria pas malament, malgrat que sí que t´hi pot fer pensar. Aquesta no és però l´única varietat que trobem en el vi, ja que també hi té lloc una de local i fins al dia que vaig tastar aquest vi desconeguda per a mi: l´anomenada Doña Blanca. Es un vi diferent i que trobo va de meravella amb aquesta papillote de rap amb cloïsses.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *