Aquesta recepta de rap marinera és molt senzilla i fàcil de fer, un bon peix amb un bon brou més una bona closca, en aquest cas musclus i cloïsses donen com a resultat un plat fantàstic.
Ingredients :
- 8 rodanxes de rap
- 1/2 kilo de musclus
- 12 cloïsses
- ametlles
- llesques de pa fregit
- 500 ml de brou de peix
- una o dues cullerades de farina
- safrà
- oli
- sal
- pebre
Com fer aquesta recepta de rap marinera:
Hem de tenir en compte per fer aquesta recepta de rap marinera que per guanyar temps hauríem de tenir ja, com va ser en el meu cas, un brou de peix fet. En cas contrari hauríem de començar pel brou. Com que no cal ho fem salpebrant el rap i marcant-lo a la cassola, breument, per les dues bandes.
Tot seguit fem un sofregit de ceba durant vint minuts. Hi afegim dues cullerades de farina, remenem bé i ho deixem un parell de minuts. Mullem amb el brou de peix, mig litre aproximadament, i que bulli a poc a poc uns deu minuts. Passat aquest temps colarem la salsa.
Mentrestant obrim primer els musclus i després les cloïsses en una paella, per separat, amb un raig d´oli i un xic de vi blanc. Tapat en els dos casos. Molt poca estona, tan bon punt s´obrin les closques ho retirem i utilitzem els sucs per enriquir la salsa.
Tirem la picada que haurem fet amb una llesca de pa fregit i un grapat d´ametlles. Recuperem el rap, que bulli a poc a poc uns cinc minuts i finalment hi posem els musclus i les cloïsses. Un parell de minuts més i ho tindrem a punt.
Emplatem i servim.
Amb aquest plat nosaltres vam obrir una magnífica ampolla del celller Terra Remota, a l´Empordà: E-Chenin, que com el seu nom indica està fet amb una varietat poc estesa al nostre país com és el chenin. Molt bona acidesa, profunditat, ideal per acompanyar aquest plat.
Us adjuntem el vídeo express de la recepta que podeu veure en aquest link: