Recepta especial de peix gratinat

Recepta especial de peix gratinat

Aquesta recepta especial de peix gratinat es pot fer amb qualsevol peix de carn blanca tipus lluç, llobarro o fins i tot llenguado. De fet, a la recepta original, treta del mític llibre de cuina española “1080 recetas de cocina”, de la Simone Ortega, la fan amb filets de llenguado. Es resultona i molt fàcil de fer.

Ingredients :

  • 600/800 gr de lluç net
  • 500 g de musclus
  • formatge ratllat, uns 50 gr
  • 250 gr de xampinyons
  • 1 dent d´all
  • salsa de tomàquet (450 gr de tomàquet concentrat)

Com fer la recepta especial de peix gratinat:

  1. Podeu començar fent la salsa de tomàquet (si ja la teniu feta d´un altre dia…bingo!), sofregint mitja ceba i tot seguit fent-hi el tomàquet triturat, llauna mitjana d´uns 450 gr durant uns vint minuts amb una mica de sal i sucre.
  2. Poseu-vos ara amb els xampis, bé, ho podeu fer mentres es fa la salsa. Els renteu, talleu a làmines o a quarts i els poseu a fer en una paella on, si voleu, hi estareu sofregint una dent d´all laminat amb una mica d´oli. . Els salpebreu i en una estona estaran, estona que aprofiteu per fer els musclus i un cop fets treu-re´ls de les seves respectives closques.
  3. Abans de muntar la safata per anar al forn marcareu les supremes de lluç!
  4. Quan ho tingueu tot apunt poseu una capa de salsa de tomàquet al fons d´una safata per anar al forn, el lluç, els musclus, els xampinyons i el formatge ratllat. Uns deu minuts gratinant-se al forn i llestos!
  5. Amb aquesta recepta us recomano un vi blanc molt especial, es tracta d´un albarinyo pero de la Ribeira Sacra, no de les Rias Baixas. Es per tant un albarinyo allunyat del mar, no de l´aigua perquè té el riu Miño a tocar, i per tant radicalment diferent de com acostuma a ser un vi fet amb aquest raïm. Celler Ponte da Boga.
  6. I només ens quedarà emplatar i servir.
  7. I si voleu aquí teniu un link per veure la recepta en vídeo al nostre canal de Youtube:https://youtu.be/WKcUvhJMmb8

 

Etiquetes:

1 comentari a ;ldquo;Recepta especial de peix gratinat;rdquo;

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *