Aquesta recepta especial de peix gratinat es pot fer amb qualsevol peix de carn blanca tipus lluç, llobarro o fins i tot llenguado. De fet, a la recepta original, treta del mític llibre de cuina española “1080 recetas de cocina”, de la Simone Ortega, la fan amb filets de llenguado. Es resultona i molt fàcil de fer.
Ingredients :
- 600/800 gr de lluç net
- 500 g de musclus
- formatge ratllat, uns 50 gr
- 250 gr de xampinyons
- 1 dent d´all
- salsa de tomàquet (450 gr de tomàquet concentrat)
Com fer la recepta especial de peix gratinat:
- Podeu començar fent la salsa de tomàquet (si ja la teniu feta d´un altre dia…bingo!), sofregint mitja ceba i tot seguit fent-hi el tomàquet triturat, llauna mitjana d´uns 450 gr durant uns vint minuts amb una mica de sal i sucre.
- Poseu-vos ara amb els xampis, bé, ho podeu fer mentres es fa la salsa. Els renteu, talleu a làmines o a quarts i els poseu a fer en una paella on, si voleu, hi estareu sofregint una dent d´all laminat amb una mica d´oli. . Els salpebreu i en una estona estaran, estona que aprofiteu per fer els musclus i un cop fets treu-re´ls de les seves respectives closques.
- Abans de muntar la safata per anar al forn marcareu les supremes de lluç!
- Quan ho tingueu tot apunt poseu una capa de salsa de tomàquet al fons d´una safata per anar al forn, el lluç, els musclus, els xampinyons i el formatge ratllat. Uns deu minuts gratinant-se al forn i llestos!
- Amb aquesta recepta us recomano un vi blanc molt especial, es tracta d´un albarinyo pero de la Ribeira Sacra, no de les Rias Baixas. Es per tant un albarinyo allunyat del mar, no de l´aigua perquè té el riu Miño a tocar, i per tant radicalment diferent de com acostuma a ser un vi fet amb aquest raïm. Celler Ponte da Boga.
- I només ens quedarà emplatar i servir.
- I si voleu aquí teniu un link per veure la recepta en vídeo al nostre canal de Youtube:https://youtu.be/WKcUvhJMmb8
Reblogged this on Celler-Adocse.