Aquesta recepta de pasta amb sípia i bolets admet totes les variacions que vulgueu, però jo us recomano que sigui amb rigatonis, macarrons o quelcom similar. Amb els bolets, doncs els que vulgueu també, tot i que trobo que les trompetes hi van molt bé. I la sípia sí que l´heu de posar…
Ingredients:
- Una sípia grossa
- 300 gr de rigatonis
- 1 dent d´all
- una cervesa negra
- 2 tomàquets de pera
- 50 gr de trompetes de la mort seques
Com fer la recepta de la pasta amb sípia i bolets:
- Poseu abans que res els bolets secs a hidratar. Una mitja horeta.
- Fem un sofregit de ceba i tomàquet. Primer la ceba, entre quinze i vint minuts. I després el tomàquet, sense pell ni llavors, tallat a quadrets, deu o quinze.
- Incorporem la sipia, tallada a dauets. La barregem amb el sofregit i mullem amb una cervesa negra. Aquesta és una de les claus de la recepta. Ha de reduir i, òbviament, la sípia ha de quedar ben cuita. Uns vint minuts aproximadament.
- Mentrestant posem l´aigua a bullir per coure la pasta i si ja tenim els bolets hidratats els saltegem amb una dent d´all. Jo recomano utilitzar trompetes de la mort, m´encanten amb la pasta, però poseu-hi els que vulgueu.
- Quan tinguem la sípia cuita hauria de tenir més o menys aquesta pinta…
- I ja només heu de juntar la sípia amb la pasta i els bolets, saltejar-ho una mica tot plegat i servir-ho.
- Amb aquesta recepta us recomano un vi rosat de Toro. Ho sé, no és el primer lloc on penses que hi haurà un bon rosat, però aquest ho és, de veritat. El fa l´Antony Terryn del Dominio del Bendito, un dels protagonistes del llibre que acabo d´escriure i que sortirà a la primavera, “Arraigados.”
- Us adjunto també un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta: https://youtu.be/3IoK3jefYt8