Sorprenent i fantàstica recepta de risotto amb bledes i pebrot xoricero, o nyoa, inspirada en una que vaig fer ja fa molts anys a la manera d´un arròs a la cassola.
Ingredients:
- 280 gr d´arròs carnaroli
- 1/2 kilo de bledes (sense els troncs)
- 1´5 litres de brou verdures
- 1 ceba i 2 dents d´all
- la polpa de dos pebrots xoriceros
- 1 pebrot verd i 2 tomàquets
- pecorina i mantega
- sal i pebre
Com fer la recepta del risotto amb bledes:
- Posem a estovar els pebrots xoriceros abans que res. Per fer-ho ràpid els porteu a ebullició i després els deixeu infusionar cinc minuts.
- Mentrestant anem fent el sofregit de ceba, all i pebrot. En total uns quinze minuts més o menys.
- Hi afegim els tomàquets, tallats a dauets sense pell ni llavors. Deu minuts més.
- Finalment hi posem la polpa dels pebrots. Remenem bé i incorporem l´arròs per anacarar-lo, vaja, barrejar-lo bé, a consciència, amb el sofregit.
- Comencem a mullar amb el brou de verdures. De tan en quan, així que veieu que l´arròs s´ha begut el brou que hi heu posat…en poseu de més. Dependrà de l´arròs que hi hagueu posat, al vídeo d´aquesta recepta es veu com ho faig amb arròs integral, i la veritat és que no us ho recomano, triga massa estona. Millor fer-ho amb carnaroli normal, entre quinze i màxim vint minuts, més aviat quinze.
- Als darrers cinc minuts hi poseu les bledes cuites. Podeu optar, si ho feu amb arròs normal (carnaroli sempre, eh) de posar-hi les bledes crues a meitat de cocció. Jo ja les tenia cuites, per això sobretot les vaig posar al final.
- Fora del foc fem el “mantecato”, vaja, hi barregem bé uns daus de mantega i el parmesà ratllat o el pecorino a la vegada que movem la cassola.
- I res més, ho serviu.
- Amb aquesta recepta us recomano que proveu amb un vi sicilià fantàstic. El celler es diu Plantea i el vi, Corneta. Una meravella.
- Us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el video de la recepta fet amb arròs carnaroli integral:
Vull venir més a casa vostra!!!!! M’encanta aquesta recepta… Miraré de fer-la fijo!!!
Ja ja, sempre que vulguis! Està super super bo!