Risotto de bolets amb herbes aromàtiques

Risotto de bolets amb herbes aromàtiques

Aquesta recepta super senzilla d´un risotto de bolets amb herbes aromàtiques és una passada de veritat. Treta del clàssic receptari italià “La cuchara de plata”, té com a principal requisit utilitzar un bon vi, no el més barat que trobeu al super precisament. I un altre: que els bolets utilitzats siguin ceps. Malgrat tot si no en trobeu el podeu fer amb trompetes de la mort, per exemple. Això més la combinació d´herbes donarà com a resultat un risotto dels que es recorden…

 

Ingredients:

  • 30 gr de ceps secs,
  • 2 tomàquets de pera,
  • 250 ml de vi negre
  • 280 gr d´arròs carnaroli,
  • 1´5 litres de brou de verdures
  • romaní, sàlvia i alfàbrega fresques
  • 1 dent d´all i 1 ceba
  • 40 gr de parmesà ratllat i de mantega
  • sal i pebre

Com fer la recepta del risotto de bolets amb herbes aromàtiques:

 

  1. Posarem primer de tot els bolets en remull una bona estona.
  2. Mentrestant començarem a daurar l´all i la ceba, amb oli i mantega, durant uns vint minuts.
  3. Passat aquest temps hi afegim les herbes aromàtiques picades ben fines. Cinc minuts més.
  4. Incorporem el tomàquet, tallat a daus petits, sense pell ni llavors.
  5. Posem a escalfar el brou mentre piquem els ceps i els afegim a la cassola quan el tomàquet estigui apunt, aproximadament entre deu i quinze minuts després d´haver-lo posat.
  6. Incorporem també l´arròs, l´anacarem bé per finalment mullar-lo amb el vi.
  7. Quan aquest s´hagi consumit començarem a afegir-hi, poc a poc, el brou ben calent i anem remenant, afegint més brou i remenant de nou fins que l´arròs estigui al punt, duret, ja que s´acabarà de coure amb el remenat de la mantega i el repòs. Podeu utilitzar també l´aigua d´hidratar els ceps exclusivament com a “brou” si no teniu el de verdures, o fer meitat i meitat com jo en aquesta ocasió.
  8. El parmesà el posarem a la vegada que la mantega, ja fora del foc, i en guardarem una mica més per servir-lo a sobre de l´arròs o que ho faci cadascú al seu gust. 
  9. Amb aquesta recepta potser us hauria de recomanar un bon vi italià, que també, però avui m´inclino per un de francès, de les famoses Cotes du Rhone.
  10. I aquí us deixo un enllaç al nostre canal de youtube per si voleu veure un vídeo de la recepta:

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *