Aquesta recepta d´un risotto de carbassa i gorgonzola és una veritable delicia per als amants dels tres ingredients bàsics en els que es recolza la recepta, i a més a més és ben fàcil i ràpida de fer.
Ingredients:
- 300 gr d´arròs carnaroli
- 400 gr de carbassa
- Un bon tall de formatge Gorgonzola
- 1 ceba de Figueres
- 1 litre de brou de verdures
- 100 ml de vi blanc
- unes fulles de sàlvia
- 1 bitxo vermell fresc (o sec)
- sal
- pebre de jamaica
Com fer la recepta del risotto de carbassa i gorgonzola:
- Sofregirem primer la ceba, tallada a dauets petits, durant uns deu minuts llargs.
- A continuació la carbassa, tallada d´igual manera, amb les fulles de sàlvia picades i el bitxo. Posem molt poca sal, i pebre, ja que al final amb el formatge la cosa pujarà molt de gust.
- Quan tinguem la carbassa un xic estovada hi afegim l´arròs, l´anacarem bé i ho mullem amb el vi. Deixem que s´evapori l´alcohol, un parell de minuts màxim, i ruixem amb la primera cullerada grossa de brou.
- I anem remenant de tan en quan, afegim una mica de brou, i quan l´arròs se´l beu tot doncs una mica més. I així uns quinze minuts, procurant que no ens quedi brou al final i pensant que amb el formatge adquirirà una consistència diferent, molt més melosa encara.
- El formatge l´incorporem ja fora del foc, quan a la cocció de l´arròs li manquin un parell de minuts, ja que primer el treballarem amb energia, barrejant a consciència el formatge amb l´arròs, i desprès el deixarem reposar, tapat, un parell de minuts més.