Aquesta senzilla i pràctica recepta d´un risotto de carbassa i salsitxes és una variant del risotto amb carbassa i gorgonzola que també tenim en aquest blog. Es pot utilitzar brou de verdures o de pollastre, el que tingueu a mà, i el detall dels pebrots del padró al final és el toc definitiu a un fantàstic arròs cremós.
Ingredients:
- 250/300 gr d´arròs carnaroli
- 2 rodanxes de carbassa
- quatre salsitxes
- un bon tall de formatge gorgonzola
- 8 pebrots del padró
- mig litre aprox de brou de verdures o pollastre
- una ceba
- un tall petit de mantega
- sal
- pebre negre
Com fer la recepta del risotto de carbassa i salsitxes:
- Començarem fent un sofregit de ceba. No té perquè ser tendra, podeu utilitzar qualsevol altra, senzillament és la que tenia a mà. Només trigarem cinc minuts en aquest cas.
- Tot seguit hi afegim els daus de carbassa, salpebrats, remenem un parell de minuts.
- Moment d´incorporar les salsitxes i, un minut més tard, l´arròs. Amacarem fins que s´hagi empapat bé de tot el conjunt.
- I anem mullant amb el brou, remenant de tan en quan, fins que l´arròs estigui al punt i hagi absorvit tot el líquid.
- Ja fora del foc hi posem una miqueta de res de mantega i el gorgonzola a daus. Ho treballem movent la cassola amb una mà i remenant amb energia amb una cullera de fusta fins que estigui tot ben integrat.
- Finalment, al moment de servir, hi posem un parell de pebrots del padró per cap.
- Amb aquest arròs us recomano un vi negre fresc, amb un bon pas per boca com aquest sumoll de Vins de Foresta.
- I us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta…i de pas, us hi podeu subscriure, ens anirà molt bé.