Risotto de carbassa i salsitxes

Aquesta senzilla i pràctica recepta d´un risotto de carbassa i salsitxes és una variant del risotto amb carbassa i gorgonzola que també tenim en aquest blog. Es pot utilitzar brou de verdures o de pollastre, el que tingueu a mà, i el detall dels pebrots del padró al final és el toc definitiu a un fantàstic arròs cremós.

 

Ingredients:

  • 250/300 gr d´arròs carnaroli
  • 2 rodanxes de carbassa
  • quatre salsitxes
  • un bon tall de formatge gorgonzola
  • 8 pebrots del padró
  • mig litre aprox de brou de verdures o pollastre
  • una ceba
  • un tall petit de mantega
  • sal
  • pebre negre

Risotto de carbassa i salsitxes

Com fer la recepta del risotto de carbassa i salsitxes:

  1. Començarem fent un sofregit de ceba. No té perquè ser tendra, podeu utilitzar qualsevol altra, senzillament és la que tenia a mà. Només trigarem cinc minuts en aquest cas.
  2. Tot seguit hi afegim els daus de carbassa, salpebrats, remenem un parell de minuts.
  3. Moment d´incorporar les salsitxes i, un minut més tard, l´arròs. Amacarem fins que s´hagi empapat bé de tot el conjunt.
  4. I anem mullant amb el brou, remenant de tan en quan, fins que l´arròs estigui al punt i hagi absorvit tot el líquid.
  5. Ja fora del foc hi posem una miqueta de res de mantega i el gorgonzola a daus. Ho treballem movent la cassola amb una mà i remenant amb energia amb una cullera de fusta fins que estigui tot ben integrat.
  6. Finalment, al moment de servir, hi posem un parell de pebrots del padró per cap.
  7. Amb aquest arròs us recomano un vi negre fresc, amb un bon pas per boca com aquest sumoll de Vins de Foresta.
  8. I us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta…i de pas, us hi podeu subscriure, ens anirà molt bé.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *