Aquest salmó amb salsa picant es pot fer, de fet, amb qualsevol altre tipus de peix. No cal que sigui necessàriament peix blau tipus tonyina, verat o sardines. Jo crec que altres espècies com el llobarro o el lluç, per citar alguns dels més coneguts i recurrents a les peixateries, també hi casarien bé. La protagonista del plat és una salsa picant molt típica entre la comunitat jueva coneguda com a “scraimeh”.
Ingredients:
- 4 talls de salmó
- 6 dents d´all,
- 2 culleradetes de pebre vermell dolç,
- 1 xili verd,
- suc de llimona
- 1 cullerada de llavors d´alcaravea (opcional)
- un xic de pebre de caiena
- una culleradeta de canyella en pols
- 1 culleradeta de comí en pols,
- 3 cullerades de concentrat de tomàquet,
- una culleradeta de cilantre en pols
Com fer la recepta de salmó amb salsa picant:
- Posarem primer en un bol l´all, les espècies , el xili i dues cullerades d´oli de girasol (o el que utilitzeu) i ho triturem.
- Fregirem una mica aquesta pasta, afegirem uns 150 ml d´aigua i el concentrat de tomàquet i ens uns minuts una mica de sucre, dues cullerades de suc de llimona, sal i pebre.
- Quan veieu que la salsa està llesta hi poseu el salmó, tapeu i deixeu coure uns cinc minuts.