Salmó amb salsa picant

Aquest salmó amb salsa picant es pot fer, de fet, amb qualsevol altre tipus de peix. No cal que sigui necessàriament peix blau tipus tonyina, verat o sardines. Jo crec que altres espècies com el llobarro o el lluç, per citar alguns dels més coneguts i recurrents a les peixateries, també hi casarien bé. La protagonista del plat és una salsa picant molt típica entre la comunitat jueva coneguda com a “scraimeh”.

Ingredients:

  • 4 talls de salmó
  • 6 dents d´all,
  • 2 culleradetes de pebre vermell dolç,
  • 1 xili verd,
  • suc de llimona
  • 1 cullerada de llavors d´alcaravea (opcional)
  • un xic de pebre de caiena 
  • una culleradeta de canyella en pols
  • 1 culleradeta de comí en pols,
  • 3 cullerades de concentrat de tomàquet,
  • una culleradeta de cilantre en pols

Com fer la recepta de salmó amb salsa picant:

  1. Posarem primer en un bol  l´all, les espècies , el xili i dues cullerades d´oli de girasol (o el que utilitzeu) i ho triturem.
  2. Fregirem una mica aquesta pasta, afegirem uns 150 ml d´aigua i el concentrat de tomàquet i ens uns minuts una mica de sucre, dues cullerades de suc de llimona, sal i pebre.
  3. Quan veieu que la salsa està llesta hi poseu el salmó, tapeu i deixeu coure uns cinc minuts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *