Salmó amb salsa picant

Salmó amb salsa picant

Aquest salmó amb salsa picant es pot fer, de fet, amb qualsevol altre tipus de peix. No cal que sigui necessàriament peix blau tipus tonyina, verat o sardines. Jo crec que altres espècies com el llobarro o el lluç, per citar alguns dels més coneguts i recurrents a les peixateries, també hi casarien bé. La protagonista del plat és una salsa picant molt típica entre la comunitat jueva coneguda com a “scraimeh”.

Ingredients:

  • 4 talls de salmó
  • 6 dents d´all,
  • 2 culleradetes de pebre vermell dolç,
  • 1 xili verd,
  • suc de llimona
  • 1 cullerada de llavors d´alcaravea (opcional)
  • un xic de pebre de caiena 
  • una culleradeta de canyella en pols
  • 1 culleradeta de comí en pols,
  • 3 cullerades de concentrat de tomàquet,
  • una culleradeta de cilantre en pols

Com fer la recepta de salmó amb salsa picant:

  1. Posarem primer en un bol  l´all, les espècies , el xili i dues cullerades d´oli de girasol (o el que utilitzeu) i ho triturem.
  2. Fregirem una mica aquesta pasta, afegirem uns 150 ml d´aigua i el concentrat de tomàquet i ens uns minuts una mica de sucre, dues cullerades de suc de llimona, sal i pebre.
  3. Quan veieu que la salsa està llesta hi poseu el salmó, tapeu i deixeu coure uns cinc minuts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *