Saltejat de porc agredolç

Saltejat de porc agredolç

Aquest saltejat de porc agredolç amb verduretes és  una de les moltes receptes i variacions que hi deuen haver de l´arxifamós “cerdo agridulce” , un autèntic clàssic entre clàssics dels restaurants xinesos occidentals.

 

Ingredients:

  • Mig kilo de llom
  • 80 gr de mongeta tendra
  • 50 de pastanagues
  • 50 gr d´api
  • dues escalunyes
  • 3 cullerades de salsa de soja,
  • 1 de vinagre d´arròs
  • 1 cullerada de sucre
  • 3 d´oli,
  • 1 tros de gingebre fresc
  •  1 culleradeta de cinc espècies xineses

Com fer la recepta del saltejat de porc agredolç:

    1. Començarem marinant el porc, tot i que al vídeo ho fem bullint un moment les mongetes. En fí, millor que comenceu marinant el porc, millor si és filet, tallat a rondanxes amb salsa de soja, vinagre d´arròs, sucre i una culleradeta de cinc espècies xineses, un combinat fàcil de trobar. Ho deixarem a la nevera una horeta.
    2. Mentrestant anem saltejant les verdures després d´haver escaldat breument la mongeta tendra. Començarem per l´albergínia, si en trobeu de tipus japonés.
    3. Tot seguit ho farem amb l´escalunya, la pastanaga i el gingebre, tots tallats més o menys a juliana.
    4. Recuperarem primer la mongeta tendra i, un parell de minuts més tard, l´albergínia.
    5. I saltejarem, en una paella apart, el filet de porc tallat a tires. Potser uns minuts abans de fer-ho talleu les rondanxes a tires a fi que s´impregni millor.
    6. I ho juntem finalment tot al wok, salsa de la marinada inclosa. Un minut o dos com a màxim.
    7. Ho servim.
    8. Amb aquest plat us recomano un vi blanc de la zona d´Alacant molt interessant, un moscatell sec, fresc i que combina bé amb els ingredients d´aquest plat:

Us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta:

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *