Aquest saltejat de porc agredolç amb verduretes és una de les moltes receptes i variacions que hi deuen haver de l´arxifamós “cerdo agridulce” , un autèntic clàssic entre clàssics dels restaurants xinesos occidentals.
Ingredients:
- Mig kilo de llom
- 80 gr de mongeta tendra
- 50 de pastanagues
- 50 gr d´api
- dues escalunyes
- 3 cullerades de salsa de soja,
- 1 de vinagre d´arròs
- 1 cullerada de sucre
- 3 d´oli,
- 1 tros de gingebre fresc
- 1 culleradeta de cinc espècies xineses
Com fer la recepta del saltejat de porc agredolç:
-
- Començarem marinant el porc, tot i que al vídeo ho fem bullint un moment les mongetes. En fí, millor que comenceu marinant el porc, millor si és filet, tallat a rondanxes amb salsa de soja, vinagre d´arròs, sucre i una culleradeta de cinc espècies xineses, un combinat fàcil de trobar. Ho deixarem a la nevera una horeta.
- Mentrestant anem saltejant les verdures després d´haver escaldat breument la mongeta tendra. Començarem per l´albergínia, si en trobeu de tipus japonés.
- Tot seguit ho farem amb l´escalunya, la pastanaga i el gingebre, tots tallats més o menys a juliana.
- Recuperarem primer la mongeta tendra i, un parell de minuts més tard, l´albergínia.
- I saltejarem, en una paella apart, el filet de porc tallat a tires. Potser uns minuts abans de fer-ho talleu les rondanxes a tires a fi que s´impregni millor.
- I ho juntem finalment tot al wok, salsa de la marinada inclosa. Un minut o dos com a màxim.
- Ho servim.
- Amb aquest plat us recomano un vi blanc de la zona d´Alacant molt interessant, un moscatell sec, fresc i que combina bé amb els ingredients d´aquest plat:
- Començarem marinant el porc, tot i que al vídeo ho fem bullint un moment les mongetes. En fí, millor que comenceu marinant el porc, millor si és filet, tallat a rondanxes amb salsa de soja, vinagre d´arròs, sucre i una culleradeta de cinc espècies xineses, un combinat fàcil de trobar. Ho deixarem a la nevera una horeta.
Us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta: