Sarsuela

Sarsuela

La sarsuela és un clàssic d´aquells super eterns,oi?  Doncs no és ni de bon tros més complicat o llarg de fer que moltes altres receptes que sí ho són. I, a més, admet molts tipus de peix i marisc. Això sí, peix i marisc sempre, mig fet, i que al final s´acabin de coure junts amb brou. A casa  ma mare no n´acostumava a fer, però la meva sogra sí que en fa de tan en quan.

 

Ingredients:

  • 8 talls de lluç i de rap
  • 4 calamars mitjanets
  • 4 escamarlans i 4 gambes
  • 20 musclos
  • 2 cebes
  • 4 tomàquets madurs
  • 2 grans d´all
  • unes quantes ametlles
  • unes fulles de  julivert
  • 1 cullerada de farina
  • sal, pebre
  • 1 got de vi blanc i 1 de conyac
  • 300 ml de brou de peix

Com fer la recepta de la sarsuela:

  1. Hem d´anar marcant tots els peixos i tot el marisc, però primer obrirem els musclus amb un got de vi blanc, retirant una de les dues closques i reservant-los.
  2. Anem doncs marcant el lluç i el rap tallats a rodanxes.
  3. Tot seguit fem el mateix amb els calamars, sencers.
  4. I finalment arriba el torn al marisc, volta i volta.
  5. Fem un sofregit de ceba a la mateixa cassola on hem marcat tota la teca durant uns vint minuts. 
  6. Mullem amb un got de conyac per recuperar tot el que ha quedat enganxat a la cassola i la ceba no ha pogut absorbit. Tot seguit hi posem el tomàquet, tallat a daus, sense pell ni llavors, i seguim amb el sofregit uns deu o quinze minuts.
  7. Hi posem una cullerada de farina, deixem coure uns minuts.
  8. mullem amb el brou de peix, deixant-ho coure deu mints més.
  9. Colem la salsa i la reduim una mica. Recuperem tot el peix i el marisc, mullem amb la salsa i deixem coure uns cinc minuts màxim.
  10. Moment de posar-hi la picada, deixatada amb una mica de la salsa prèviament.
  11. Incorporem els musclus i en un màxim de cinc minuts ho retirem del foc.
  12. I només ens queda servir-ho.
  13. Amb aquesta recepta jo vaig obrir un Singular de Vinyes Velles del Celler Mas Llunes, fantàstica carinyena blanca amb cos que acompanyarà molt bé aquest plat.
  14. I us deixo un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta:

 

1 thought on “Sarsuela”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *