La recepta de sípia a la bruta es fa sense brou, amb aigua, i amb tots els ingredients en cru, i he de dir que és dels millors guisats de peix que conec. La clau és que la sípia, tal i com diu el nom de la recepta, no sigui neta, vaja. Una delicia.
Ingredients:
- 2 sípies mitjanes (1 kilo aprox)
- 1 kilo de patates
- 2 tomàquets
- 1 ceba
- 3 grans d´all
- 1 fulla de llorer
- 1 got de vi blanc
- sal, pebre
Com fer la recepta de la sípia a la bruta:
- Tallem la sipia sense netejar-la (bé, a la peixateria ja us hauran trets els ulls i tot el que no es menja), amb melsa i tot.
- Incorporem la ceba, els alls, el llorer, el vi blanc i l´aigua. Ho portem a ebullició.
- Hi afegim les patates, escpaçades, ho salpebrem i quan torni a bullir baixem el foc i ho deixem coure tapat uns vint minuts.
- Passat aquest temps hi posem el tomàquet, pelat i tallat irregularment, a trossos grossos, i seguim amb la cocció uns deu minuts més.
- Ho tastem, rectificant- ho si cal amb sal i pebre.
- I ho emplatem.
Amb aquesta recepta podeu triar un ampli ventall de vins blanc, des d´un de ben fresc sense barrica a un viognier francès del 2015, com nosaltres, que estava de vici.
I us adjunto també un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un petit video de la recepta