Sípia a la bruta

Sípia a la bruta

La recepta de sípia a la bruta es fa sense brou, amb aigua, i amb tots els ingredients en cru, i he de dir que és dels millors guisats de peix que conec. La clau és que la sípia, tal i com diu el nom de la recepta, no sigui neta, vaja. Una delicia.

 

Ingredients:

  • 2 sípies mitjanes (1 kilo aprox)
  • 1 kilo de patates
  • 2 tomàquets
  • 1 ceba
  • 3 grans d´all
  • 1 fulla de llorer
  • 1 got de vi blanc
  • sal, pebre

Com fer la recepta de la sípia a la bruta:

  1. Tallem la sipia sense netejar-la (bé, a la peixateria ja us hauran trets els ulls i tot el que no es menja), amb melsa i tot.
  2. Incorporem la ceba, els alls, el llorer, el vi blanc i l´aigua. Ho portem a ebullició.
  3. Hi afegim les patates, escpaçades, ho salpebrem i quan torni a bullir baixem el foc i ho deixem coure tapat uns vint minuts.
  4. Passat aquest temps hi posem el tomàquet, pelat i tallat irregularment, a trossos grossos, i seguim amb la cocció uns deu minuts més.
  5. Ho tastem, rectificant- ho si cal amb sal i pebre.
  6. I ho emplatem.

 

Amb aquesta recepta podeu triar un ampli ventall de vins blanc, des d´un de ben fresc sense barrica a un viognier francès del 2015, com nosaltres, que estava de vici.

I us adjunto també un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un petit video de la recepta

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *