Sopa d´arròs i carxofes

Sopa d´arròs i carxofes

Mai havia pensat fer una sopa d´arròs i carxofes, la veritat, i menys encara publicar-ne la recepta. Ara no recordo on vaig veure aquesta recepta, però així d´entrada no em va cridar l´atenció, fins que va arribar el típic dia que tenia unes carxofes a la nevera i no m´acabava d´inspirar…i això que de fet estava fent una sopa d´arròs, la típica de quan tens la panxa remoguda. Total, que vaig aprofitar per afegir-hi les carxofes i al final fer el que deien a la recepta del llibre en qüestió que no recordo: afegir-hi fora del foc els rovells i el parmesà. Bé, us ho explico tot pas per pas millor, ok?

Ingredients:

 • 6 carxofes,
 • 1 litre o litre i mig de brou de verdures (o aigua)
 • 50 gr de parmesà ratllat,
 • 2 rovells d´ou, 1 ceba
 • 100 gr d´arròs blanc

 

Com fer la recepta de sopa d´arròs i carxofes:

 1. Pelem les carxofes i les tallem a quarts. Les reservem amb una solució d´aigua i farina.
 2. Posem aigua a bullir amb una fulla de llorer i un gra d´all.
 3. Tan bon punt l´aigua bulli hi tirem l´arròs. La quantitat que he posat és totalment aproximada ja que mai peso l´arròs quan faig sopa, el poso a grapats, normalment un grapat gran per persona. He calculat que poden ser aproximadament 25 grams, sobretot tenint en compte que després hi haurem de posar les carxofes.
 4. Saltegem les carxofes. A la recepta d´on he tret l´inspiració per fer aquesta saltegen les carxofes i després les acaben de coure amb brou de verdures, i al final hi afegeixen l´arròs bullit apart. Us ho explico per si voleu provar-ho, però la gràcia de la meva crec que és aprofitar la senzillesa d´una sopa d´arròs per acabar fent tot un senyor plat. Tornant doncs a la meva recepta, deixem les carxofes una mica al dente per acabar de coure-les amb l´arròs
 5. Quan quedin uns cinc minuts per acabar la cocció de l´arròs hi afegim les carxofes saltejades, i deixen que tot plegat s´acabi de coure.
 6. Fora del foc hi posem els dos rovells d´ou i el parmesà. Es una recepta que pot acabar convertint-se perfectament en un plat únic, per exemple per sopar, o com a primer plat d´un dinar.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *