Fantàstica sopa de marisc! No recordo d´on la vaig treure, però sé que és típica de Cambodja. Val la pena que tingueu tots els ingredients perquè juntament amb un bon brou són la clau del plat!
Ingredients:
- 800 ml de brou de peix
- 8 llagostins
- 24 musclus
- 200 gr de calamarsets
- 1 ceba vermella
- Cilantre fresc
- 2 tiges d´herba llimona (lemon grass)
- 4 fulles de llima keffir
- 1 branca d´api
- 1 bitxo
- 10 gr de gingebre fresc
- 1 cullerada de sucre roig
- suc de llima
Com fer la recepta de sopa de marisc:
- Començarem fent el brou. Peleu els llagostins, i closques i caps cap al brou de peix. En deu o quinze minuts bullint màxim ja en tindreu prou. Deixeu que reposi deu més i llestos.
- Poseu a bullir amb aquest brou de marisc les fulles de llima keffir, l´herba llimona (lemon grass…ho trobareu congelat a botigues de productes orientals), el tros de gingebre fresc (jo el dividiria en uns quants trossets), la branca d´api , el bitxo i la cullerada de sucre. Ho feu bullir entre cinc i deu minuts.
- Ho coleu, hi afegiu els calamars i un minut més tard els llagostins. Dos minuts màxim i fora. Teniu també l´opció de saltejar-ho, tan els calamars com els llagostins.
- Hi afegiu els musclus, que els haureu fet al vapor, sense la closca.
- Ho decoreu amb una mica de cilantre fresc picat, i hi afegiu una mica de suc de llima. De vici.