Sopa de musclus

Sopa de musclus

En aquest blog n´hi ha unes quantes, ho sé, així que…era necessària una nova versió d´una sopa de musclus? Doncs sí, de veritat, aquesta és molt i molt bona, i la clau és, com quasibé sempre en aquests casos, el brou. Ben saborós, i ben reduït, un fumet de peix de roca bo de debó.

Ingredients:

  • mig kilo de musclus
  • una ceba,
  • uns brins de safrà,
  • 2 tomàquets
  • 1 litre i mig de brou de peix de roca
  • tomàquet concentrat
  • 4 llesques de pa torrat
  • julivert
  • sal
  • pebre
  • 1 gra d´all

 

Com fer la recepta de sopa de musclus:

Ja he dit al principi que la clau és el brou. Us rasqueu una mica la butxaca i compreu crancs, galeres i peix de roca. Es interessant que tingueu tomàquet concentrat, millorarà el color i el sabor del plat.

  1. Així que ja ho sabeu, reuniu el peix i el marisc i el sofregiu una mica amb un manat de verdures: ceba, pastanaga, porri i api, amb una cullerada de tomàquet concentrat durant cinc o deu minuts com a màxim. Podeu començar amb les verdures i després afegir-hi el peix o fer-ho tot a la vegada.
  2. Mulleu amb aigua i ho feu bullir vint minuts. Quanta aigua? Depenent d el´olla, naturalment. Que sigui una mica proporcionat, tres parts d´aigua per una de peix i verdures aprox.
  3. Ho deixeu reposar entre deu i quinze minuts, ho coleu i torneu a posar el brou a la cassola per  reduir-lo, fins a adquirir un gust potent, saborós.
  4. Aneu fent els musclus, aprofitant que el brou trigarà una mica a reduir-se. Jo hi poso un raig d´oli, una mica de vi i tapo la cassola uns tres minuts, no gaire més, fins que veig que s´han obert tots. Els reservo fora de la cassola, ja que els he de treure de les seves closques, cosa que faig quan ja no cremin.
  5. Mentrestant sofregiu la ceba, incorporeu uns brins de safrà, el tomàquet tallat a daus, sense pell ni llavors, i ho reserveu.
  6. Quan el brou estigui llest hi feu bullir uns minuts el sofregit i ho serviu amb uns quants musclus, sense closca, que ja teniu a punt, i una torrada de pa al fons del plat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *