Una sopa de verdures amb xai fantàstica, super senzilla de fer i que podeu perfectament canviar les verdures al vostre gust o conveniència. Feu-ho amb cuixa o espatlla desossada i aprofiteu els ossos per fer un bon brou, una de les claus de la recepta, clar!
Ingredients:
- 1/3 d´espatlla de xai desossada
- 1 patata
- 1 pastanaga
- 2 carxofes
- 1 branca d´api
- 2 litres de brou de xai
- oli d´oliva
- sal
- pebre
Com fer la recepta de la sopa de verdures amb xai:
- Abans que res haurem fet un brou amb els ossos de l´espatlla (o de la cuixa) i unes quantes verdures com porro, pastanaga, api i ceba. Els ossos millor que els enrossiu al forn i després ho feu bullir tot plegar, amb les verdures prèviament saltejades, unes dues hores.
- Quan us poseu a fer la recepta en sí heu de tallar totes les verdures a daus, més o menys, excepte les carxofes, que ho fareu en sis o vuit trossos cada una. Talleu també la carn a daus.
- Començarem saltejant el xai i, sense retirar-lo, hi afegirem la ceba i la pastanaga. Ho daurem tot plegat uns deu minuts.
- Tot seguit hi posem les carxofes i l´api, remenem bé.
- Un parell de minuts més tard ho mullem amb el brou de xai i ho deixem coure uns vint minuts.
- I ja ho tenim, només ens queda servir-ho.
Us deixo un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un video de la recepta: