Senzilla sopa provençal on hi podríem portar altres verdures més enllà de les mencionades i que funciona molt bé fins i tot com a plat únic per a sopar, sobretot a la tardor i l´hivern.
Ingredients:
2 pastanagues mitjanes, 2 patates mitjanes, 1 porro gran, 200 gr de mongetes tendres, 100 de seques (opcional)
Fideu fins tipus cabell d´àngel (100 gr, opcional), parmesà ratllat
4 dents d´all, unes quantes fulles d´alfàbrega, 3 tomàquets de pera
Com fer la recepta de Sopa provençal
La recepta original cou les verdures amb aigua, però si teniu un brou de verdures ja fet segur que encara quedarà més gustós.
Primer heu de posar les patates i pastanagues tallades a daus, i a continuació el porro, ben picat. A mitja cocció hi afegiu la mongeta tendra, i també n´hi podrieu posar de seques, prèviament cuites com al llibre, però com que no m´agraden doncs…
A cinc minuts d´acabar hi poseu, si voleu, els fideus i al darrer moment els alls, doradets i saltejats amb el tomàquet (pelat, sense llavors, tallat a daus) i les fulles d´alfàbrega.