Fantàstica recepta, una mena de quixe d´espinacs amb formatge feta que es fa amb pasta philo. No la trobes a tot arreu però en una coneguda cadena de supermercats que comença amb “M” en tenen. Jo no hi compro mai per motius ideològics i personals però he de reconèixer que algunes vegades va bé anar-hi…com per exemple per comprar pasta philo!

Ingredients:

600 gr d´espinacs congelats, un rotlle de pasta philo (unes 12 làmines)

150 gr de formatge feta, 3 ous, 4 escalunyes, 1 porro picat, nou moscada

anet fresc picat, comí en pols, 2 cullerades de parmesà (opcional), oli i mantega

 

Mentre decongeleu els espinacs feu un sofregit amb les escalunyes i el porro, piqueu l´anet i prepareu una barreja de mantega i oli per a la pasta philo. Embadurneu amb mantega una safata per anar al forn, hi poseu la primera làmina de pasta i amb un pinzell la pinteu amb la barreja d´oli i mantega, i així successivament cinc o sis làmines. Llavors escampeu la barreja d´espinacs amb el sofregit d´escalunya i porro i el formatge feta, el comí, la nou moscada, els ous i el parmesà. Hi podrieu posar perfectament panses remullades, li quedaria de nassos. Llavors repetiu l´operació de les làmines de pasta philo igual que al principi. Quan estigueu podeu pintar la darrera làmina amb ou batut i hi feu un forat al mig. Enforneu a 190 graus durant tres quarts d´hora.

Pot ser un bon entrant, un segon o un plat únic acompanyat d´amanida verda variada.

IMG 5064