Spanakopita

La spanakopita és una recepta tradicional grega de pasta philo amb espinacs, ou i feta. Una mena de quixe . No la trobes a tot arreu però en una coneguda cadena de supermercats que comença amb “M” en tenen. Jo no hi compro mai per motius personals però he de reconèixer que algunes vegades va bé anar-hi…com per exemple per comprar pasta philo!

Ingredients:

  • 600 gr d´espinacs congelats
  • un rotlle de pasta philo (unes 12 làmines)
  • 150 gr de formatge feta
  • una o dues cullerades de panses
  •  3 ous
  •  1 ceba
  • comí en pols,
  • oli d´oliva
  • mantega

Com fer la recepta de la spanakopita:

  1. Començareu posant aigua a bullir per descongelar els espinacs, i mentrestant fareu un sofregit de ceba i picareu el formatge feta.
  2. Prepareu una barreja de mantega i oli per a la pasta philo. Embadurneu amb mantega una safata per anar al forn, hi poseu la primera làmina de pasta i amb un pinzell la pinteu amb la barreja d´oli i mantega, i així successivament cinc o sis làmines.
  3. Llavors poseu tots els ingredients del farcit en un bol i els escampeu: espinacs amb el sofregfit de ceba i el formatge feta, el comí, les panses i els ous .
  4. Repetiu l´operació de les làmines de pasta philo igual que al principi. Quan estigueu podeu pintar la darrera làmina amb ou batut i hi feu un forat al mig. Enforneu a 190 graus durant tres quarts d´hora.
  5. Pot ser un bon entrant, un segon o un plat únic acompanyat d´amanida verda variada per sopar.
  6. Us adjuntem un link al nostre canal de youtube per si voleu vere un vídeo de la recepta:
     
Etiquetes:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *