“Peix calero” és el peix que els pescadors es reparteixen entre ells en acabar la jornada, per tant no és un peix concret però en general podriem dir que ha de ser un peix “apte” per a fer suquets, de carn dura, normalment seria el que coneixem com “peix de roca” però que tingui prou carn. En el meu cas concret vaig tenir la sort de trobar aranya grossa, la coneguda com “aranya reial”, prou grossa (mig kilo) per treure´n uns bons filets.
Ingredients:
peix de roca, un kilo
6 tomàquets madurs
5 grans d´all
25 gr d´ametlles torrades
una mica de pebre vermell
4 llesques de pa
oli, sal, pebre
brou de peix (opcional)
En una cassola de ferro colat sofregim els alls i les llesques de pa amb oli. Ho reservem. Tirem a la cassola pebre vermell i tot seguit el tomàquet, pelat i sense llavors. Deixem que es vagi sofregint i quan ho tinguem ben concentrat hi afegim una mica d´aigua o de brou de peix (1/4 de litre aprox) i els trossos de peix salpebrats. Quan el peix sigui cuit hi tireu la picada, que us espessirà molt el plat, i deixeu que tot faci uns minuts més la xup xup.
Una delicia de plat que més senzill no pot ser. I bo, de debò!