Tajin d´albergínia i xai

Tajin d´albergínia i xai

No tinc gaire clar del perquè aquest plat rep aquest nom quan estem parlant més aviat d´una mena de flam/quiche que no es cuina precisament en un “tajin”…sóc neòfit en aquestes cuines així que ja em perdonareu…el cas és que està boníssim!!!

Ingredients:

una espatlla de xai desossada

6 ous (a la recepta en posen 8)

1 ceba gran

200 gr de formatge ratllat (emmental, millor)

2/3 albergínes (depenent de la mida)

unes branques de julivert

una mica de cúrcuma

sal, pebre

oli extra verge

Netegem bé l´espatlla i la tallem a trossos petits. Fem el mateix amb la ceba i comencem a fer-ne un sofregit. Quan estigui al punt hi afegim la carn, remenem bé, una mica de cúrcuma i ho cobrim amb aigua. Deixem coure fins que s´hagi evaporat tota. mentrestant fregim les albergínies tallades a rodanxes, tot i que la veritat és que les podeu tallar com millor us vagi. les reservem. Batem els ous en un bol gros i hi anem afegint tot els ingredients: la carn, les albergínies i el formatge ratllat. Quan ho tenim tot integrat ho posem en un motlle per anar al forn untat amb oli d´oliva i el deixem coure uns 25 minuts a 180 graus.

Una mena de pudding de xai i alberginia boníssim, de veritat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *