Tajin de lluerna

Quina combinació més bona, el sabor incomparable de la lluerna amb la fantàstica chermoula! Una mena de suquet, vaja, per molt que aquí li diguin “tajin”…

Ingredients:

2 lluernes mitjanes o una de grossa

mig pebrot vermell petit

mig pebrot verd petit

4 patates

1 llimona

2 tomàquets

1 manat de julivert

1 manat de cilantre

3 dents d´all

1 cullerada de cafè de pebre vermell

1 cullerada de cafè de comí en pols

1 branca de canyella (o una mica en pols)

2 cullerades soperes d´oli d´oliva

unes quantes olives verdes

brou de peix de roca (opcional)

Preparem en primer lloc la chermoula, ja que ha de marinar amb la lluerna, tallada a rodanxes, i per a això juntem en un bol els següents ingredients: suc de llimona, all picat, cilantre i julivert, sal, pebre, pebre vermell, comí, canyella i oli d´oliva. Quan ho tinguem ben integrat ho posem per tot el peix i deixem que reposi a la nevera una estona.

Mentrestant pelem i tallem les patates a rodanxes i les fregim (no del tot) amb oli, i tallem els pebrots a tires i el tomàquet a rodanxes. Ho posem tot junt en una cassola (les patates al fons, els talls de lluerna marinats a sobre i el pebrot i tomàquet al voltant), mullem amb aigua o brou de peix i ho deixem coure fins que el peix estigui cuit. Després es pot retirar el peix i seguir la cocció fins que el brou tingui consistència de salsa. I el bingo ja és llavors absolut!

IMG_4983

Leave a Reply