Quina combinació més bona, el sabor incomparable de la lluerna amb la fantàstica chermoula! Una mena de suquet, vaja, per molt que aquí li diguin “tajin”…
Ingredients:
2 lluernes mitjanes o una de grossa
mig pebrot vermell petit
mig pebrot verd petit
4 patates
1 llimona
2 tomàquets
1 manat de julivert
1 manat de cilantre
3 dents d´all
1 cullerada de cafè de pebre vermell
1 cullerada de cafè de comí en pols
1 branca de canyella (o una mica en pols)
2 cullerades soperes d´oli d´oliva
unes quantes olives verdes
brou de peix de roca (opcional)
Preparem en primer lloc la chermoula, ja que ha de marinar amb la lluerna, tallada a rodanxes, i per a això juntem en un bol els següents ingredients: suc de llimona, all picat, cilantre i julivert, sal, pebre, pebre vermell, comí, canyella i oli d´oliva. Quan ho tinguem ben integrat ho posem per tot el peix i deixem que reposi a la nevera una estona.
Mentrestant pelem i tallem les patates a rodanxes i les fregim (no del tot) amb oli, i tallem els pebrots a tires i el tomàquet a rodanxes. Ho posem tot junt en una cassola (les patates al fons, els talls de lluerna marinats a sobre i el pebrot i tomàquet al voltant), mullem amb aigua o brou de peix i ho deixem coure fins que el peix estigui cuit. Després es pot retirar el peix i seguir la cocció fins que el brou tingui consistència de salsa. I el bingo ja és llavors absolut!