Tajin de lluerna

Tajin de lluerna

Quina combinació més bona, el sabor incomparable de la lluerna amb la fantàstica chermoula! Una mena de suquet, vaja, per molt que aquí li diguin “tajin”…

Ingredients:

2 lluernes mitjanes o una de grossa

mig pebrot vermell petit

mig pebrot verd petit

4 patates

1 llimona

2 tomàquets

1 manat de julivert

1 manat de cilantre

3 dents d´all

1 cullerada de cafè de pebre vermell

1 cullerada de cafè de comí en pols

1 branca de canyella (o una mica en pols)

2 cullerades soperes d´oli d´oliva

unes quantes olives verdes

brou de peix de roca (opcional)

Preparem en primer lloc la chermoula, ja que ha de marinar amb la lluerna, tallada a rodanxes, i per a això juntem en un bol els següents ingredients: suc de llimona, all picat, cilantre i julivert, sal, pebre, pebre vermell, comí, canyella i oli d´oliva. Quan ho tinguem ben integrat ho posem per tot el peix i deixem que reposi a la nevera una estona.

Mentrestant pelem i tallem les patates a rodanxes i les fregim (no del tot) amb oli, i tallem els pebrots a tires i el tomàquet a rodanxes. Ho posem tot junt en una cassola (les patates al fons, els talls de lluerna marinats a sobre i el pebrot i tomàquet al voltant), mullem amb aigua o brou de peix i ho deixem coure fins que el peix estigui cuit. Després es pot retirar el peix i seguir la cocció fins que el brou tingui consistència de salsa. I el bingo ja és llavors absolut!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *