Tarta de Santiago

Es sense dubte un dels postres espanyols més clàssics. La Tarta de Santiago no deixa de ser una mena de pa de pessic, agrada força i si aconseguiu que us surti esponjosa triomfareu encara més. Ideal per a menjar acompanyada d´una bona copa de cava, d´un vi dolç, una bona garnatxa de l´Empordà, per exemple, un vaset d´un bon  moscatell o un Pedro Ximenes.

 

Ingredients:

  • 3 ous
  • 150 grams de sucre
  • 150 grams d´ametlla molta
  • una mica de canyella en pols
  • pell de llimona ratllada
  • 15 grams de sucre llustre
  • una mica de farina i de margarina per al motllo

 

Com fer la recepta de la Tarta de Santiago:

  1. Barregem els ous amb el sucre fins a tenir una mescla ben muntada.
  2. Hi tirem l´ametlla triturada, la pell de llimona ratllada i una culleradeta de canyella  i ho barregem molt bé, a consciència.
  3. Posem la massa resultant en un motlle untat amb la farina i la mantega i ho deixem coure, entre 25 i trenta minuts a 180 graus.
  4. Passat aquest temps es treu del forn i es deixa refredar, tirant-hi a sobre el sucre llustre amb l´ajuda d´un colador.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *