Es sense dubte un dels postres espanyols més clàssics. La Tarta de Santiago no deixa de ser una mena de pa de pessic, agrada força i si aconseguiu que us surti esponjosa triomfareu encara més. Ideal per a menjar acompanyada d´una bona copa de cava, d´un vi dolç, una bona garnatxa de l´Empordà, per exemple, un vaset d´un bon moscatell o un Pedro Ximenes.
Ingredients:
- 3 ous
- 150 grams de sucre
- 150 grams d´ametlla molta
- una mica de canyella en pols
- pell de llimona ratllada
- 15 grams de sucre llustre
- una mica de farina i de margarina per al motllo
Com fer la recepta de la Tarta de Santiago:
- Barregem els ous amb el sucre fins a tenir una mescla ben muntada.
- Hi tirem l´ametlla triturada, la pell de llimona ratllada i una culleradeta de canyella i ho barregem molt bé, a consciència.
- Posem la massa resultant en un motlle untat amb la farina i la mantega i ho deixem coure, entre 25 i trenta minuts a 180 graus.
- Passat aquest temps es treu del forn i es deixa refredar, tirant-hi a sobre el sucre llustre amb l´ajuda d´un colador.