Tarta de Santiago

Tarta de Santiago

Es sense dubte un dels postres espanyols més clàssics. La Tarta de Santiago no deixa de ser una mena de pa de pessic, agrada força i si aconseguiu que us surti esponjosa triomfareu encara més. Ideal per a menjar acompanyada d´una bona copa de cava, d´un vi dolç, una bona garnatxa de l´Empordà, per exemple, un vaset d´un bon  moscatell o un Pedro Ximenes.

 

Ingredients:

  • 3 ous
  • 150 grams de sucre
  • 150 grams d´ametlla molta
  • una mica de canyella en pols
  • pell de llimona ratllada
  • 15 grams de sucre llustre
  • una mica de farina i de margarina per al motllo

 

Com fer la recepta de la Tarta de Santiago:

  1. Barregem els ous amb el sucre fins a tenir una mescla ben muntada.
  2. Hi tirem l´ametlla triturada, la pell de llimona ratllada i una culleradeta de canyella  i ho barregem molt bé, a consciència.
  3. Posem la massa resultant en un motlle untat amb la farina i la mantega i ho deixem coure, entre 25 i trenta minuts a 180 graus.
  4. Passat aquest temps es treu del forn i es deixa refredar, tirant-hi a sobre el sucre llustre amb l´ajuda d´un colador.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *