Tempeh al curry

Aquesta recepta de tempeh al curry, típica de la localitat de Goa, està inspirada en una de tantes que he fet del llibre “Cocina India Vegana”, una recopilació estratosfèrica de receptes casolanes de molts racons de l´India feta per una blogger índia-americana, Richa Hingle. Un must de veritat per a tots els amants d´aquesta cuina. Jo hi he afegit la quinoa i el carbassó i el tipus de tempeh utilitzat és diferent, així que l´única conexió és el marinat.

 

Ingredients:

  • 1/2 paquet de tempeh, unes tres tires
  • 1/2 ceba vermella,
  • 2 dents d´all
  • una culleradeta de llavors de comí,
  • una culleradeta de llavors de mostassa negra
  • 1/2 culleradeta de pebre de caiena,
  • una culleradeta de pebre vermell dolç,
  • una culleradeta de de curcuma
  • 2 cullerades de vinagre
  • 1/2 tassa d´aigua,
  • sal
  • pebre
  • dues cullerades de quinoa (opcional)
  • un carbassó (opcional)

 

Com fer la recepta de tempeh al curry:

  1. Moldre les llavors i barrejar-les en el mateix morter, per exemple, amb els pebres, la curcuma, la sal i els alls. Mullem amb els liquids i amb això marinem el tempeh, tallat a daus, durant una hora mínim o, si sou previsors, tota la nit.
  2. Escalfem l´oli i sofregim la ceba. A mitja cocció hi afegim els dos alls, picats.
  3. Posem aigua a bullir per coure la quinoa entre deu i quinze minuts. La passem per aigua freda per tallar la cocció i la reservem.
  4. Tallem a daus el carbassó i el saltegem, salpebrat. Reservem.
  5. Afegim el tempeh amb tota la marinada, líquids inclòs, a la paella del sofregit de ceba vermella i all, i cuinem fins que s´hagi evaporat quasi en la seva totalitat.
  6. Recuperem la quinoa i el carbassó i els incorporem al tempeh, saltegem breument i servim.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *