Aquesta recepta és una triomfada absoluta! I el gran “culpable” és la seva salsa, resultat de combinar el marinat del tofu amb una mica de tahin i reduir-ho fins a obtenir consistència de salsa. La “verdura” de la recepta original era col xina, jo vaig optar per bledes però vosaltres podeu optar per qualsevol de fulla verda.Ah, per cert, a la recepta original la quinoa també porta grills de taronja.
Ingredients:
250 gr de tofu, un bon manat de bledes
100 gr de quinoa, una o dues cullerades de tahin
Marinat del tofu: suc d´una taronja, suc d´una llima, salsa de soja, oli de sèsam, un all picat, un bon tros de ginger picat, xarop d´àgave, pebre vermell, pebre de sichuan (opcional, collita pròpia)
Junteu tots els ingredients de marinat (matxaqueu al morter el pebre de sichuan abans), talleu el tofu a làmines i ho poseu a marinar en un tupper a la nevera un mínim d´una hora i un màxim de dotze. Jo ho vaig tenir dues hores. Bulliu la quinoa i feu la verdura al vapor. Feu el tofu a la planxa mentre barregeu el marinat colat amb el tahin. Poseu en una paella el liquid a reduir i en una altra, amb un rajolí d´oli, el ginger, l´all i el pebre del marinat, durant uns quants minuts. Quan estigui dauradet ho barregeu amb el líquid i seguiu amb la reducció fins que tingui consistència de salsa, una salsa per cert espectacular, bona de veritat, amb un sabor super especial, clau total del plat. Super recomanable!