Tofu marinat amb verdures i arròs vermell

Tot buscant receptes amb col kale em vaig trobar amb una que tenia molt bona pinta i que, pràcticament, és la que us presento a continuació. He canviat alguna cosa, de fet hi he afegit les bledes (concretament fulles de remolatxa, boníssimes) i l´arròs vermell, per això la posa tan a “Veganes” (receptes que he tret d´un llibre de receptes veganes i d´altres trobades per internet) com a “pròpies”. La clau, el marinat del tofu, les verdures poden canviar tot i que la col kale a priori hauria de ser un “must” en aquesta en concret.

Ingredients:

250 gr de tofu

250 gr de mongeta verda, un manat de bledes o qualsevol altra fulla verda

80 gr d´arròs vermell

per al marinat del tofu: mostassa antiga, vinagre d´arròs o de poma, salsa de soja, salsa kimuchi (o qualsevol tipus de salsa picant), oli de sèsam, mel

 

Tallem el tofu a daus. Posem tots els ingredients de la marinada en un bol, els barregem bé i tot seguit cobrim el tofu, guardat en un recipient pla, i el reservem a la nevera un mínim de mitja hora, tot i que jo recomano fer-ho ben bé una hora llarga. Mentrestant fem les bledes i les mongetes al vapor, deixant-les al dente ja que al final les saltejarem juntament amb la resta d´ingredients. Bullim l´arròs, tenint en compte que el vermell triga ben bé el doble que el normal, més o menys com l´integral. Passat el temps de la marinada saltegem el tofu, tot reservant el suc restant, i hi anem afegint la resta d´ingredients. Hi afegim la marinada, unes voltes i llestos.

 

Leave a Reply