Aquesta excel.lent i pràctica recepta de tofu marinat amb verdures i arròs vermell és una molt bona manera de fer plats vegans per a tota la família. I molt fàcil.
Ingredients:
- 250 gr de tofu
- un manat de pack choi
- una safata de bolets shiitake frescos
- 80 gr d´arròs vermell
- una alberginia japonesa
- vinagre d´arròs
- salsa de soja,
- sichimi togarashi (picant japonès)
- oli de sèsam
- mel
Com fer la recepta del tofu marinat amb verdures:
-
- Tallem el tofu a daus. Posem tots els ingredients de la marinada en un bol (vinagre, mel, sichimi togarashi, salsa de soja), els barregem bé i tot seguit cobrim el tofu, guardat en un recipient pla, i el reservem a la nevera un mínim de mitja hora, tot i que jo recomano fer-ho ben bé una hora llarga.
- Posem a coure l´arròs vermell. Trigarà una mitja hora llarga.
- Saltegem l´albergínia, tallada a rodanxes, i tot seguit farem el mateix amb els bolets shiitake i el pack choi.
- Passat el temps de la marinada saltegem el tofu, marcant-lo bé per tot arreu.
- Recuperem tots els ingredients i, un cop cuit l´arròs, l´afegim també a la paella juntament amb la marinada. Ho saltegem durant un parell de minuts.
- I ja ho tenim llest, només ens queda emplatar.
- Tallem el tofu a daus. Posem tots els ingredients de la marinada en un bol (vinagre, mel, sichimi togarashi, salsa de soja), els barregem bé i tot seguit cobrim el tofu, guardat en un recipient pla, i el reservem a la nevera un mínim de mitja hora, tot i que jo recomano fer-ho ben bé una hora llarga.
Amb aquesta recepta us recomano un vi força especial per mi. Es tracta d´un monovarietal de malvasia, molt mineral, sec però llaminer, amb caràcter. L´elabora un vinyater sudafricà establert a Logroño del qual en parlaré en profunditat al llibre sobre vinyaters extrangers afincats a Espanya que sortirà al mercat en uns mesos.
Adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta: