Tofu marinat amb verdures

Tofu marinat amb verdures

Aquesta excel.lent i pràctica recepta de tofu marinat amb verdures i arròs vermell és una molt bona manera de fer plats vegans per a tota la família. I molt fàcil.

Ingredients:

  • 250 gr de tofu
  • un manat de pack choi
  • una safata de bolets shiitake frescos
  • 80 gr d´arròs vermell
  • una alberginia japonesa
  • vinagre d´arròs
  • salsa de soja,
  • sichimi togarashi (picant japonès)
  • oli de sèsam
  • mel

Com fer la recepta del tofu marinat amb verdures:

    1. Tallem el tofu a daus. Posem tots els ingredients de la marinada en un bol (vinagre, mel, sichimi togarashi, salsa de soja), els barregem bé i tot seguit cobrim el tofu, guardat en un recipient pla, i el reservem a la nevera un mínim de mitja hora, tot i que jo recomano fer-ho ben bé una hora llarga.
    2. Posem a coure l´arròs vermell. Trigarà una mitja hora llarga.
    3. Saltegem l´albergínia, tallada a rodanxes, i tot seguit farem el mateix amb els bolets shiitake i el pack choi.
    4. Passat el temps de la marinada saltegem el tofu, marcant-lo bé per tot arreu.
    5. Recuperem tots els ingredients i, un cop cuit l´arròs, l´afegim també a la paella juntament amb la marinada. Ho saltegem durant un parell de minuts.
    6. I ja ho tenim llest, només ens queda emplatar.

 

Amb aquesta recepta us recomano un vi força especial per mi. Es tracta d´un monovarietal de malvasia, molt mineral, sec però llaminer, amb caràcter. L´elabora un vinyater sudafricà establert a Logroño del qual en parlaré en profunditat al llibre sobre vinyaters extrangers afincats a Espanya que sortirà al mercat en uns mesos.

Adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta:

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *