Aquesta recepta de tofu tikka masala no seria com la del pollastre, ja que no es fa un marinat previ del tofu, fet que seria probablement força interessant. Està inspirada en una que s´utilitzava tempeh i hi posaven espinacs. Aquí la meva versió amb arròs basmati i sense verdura.
Ingredients:
- 2oo gr de tofu
- 1 ceba
- 4 tomàquets mitjans
- 1 tros de gingebre (opcional)
- 3 dents d´all
- 1 xili (opcional)
- sal
- 1 culleradeta de: garam masala, pebre vermell, cilantre en pols, asafètida, curcuma en pols
- 1/2 tassa de iogur (vegetal si voleu que el plat sigui vegà 100%),
- 1/4 tassa de llet vegetal
Com fer la recepta del tofu tikka masala:
- Comencem sofregint la ceba, tallada petita, a mini dauets, durant uns deu o quinze minuts. Hi afegim a mitja cocció el gingebre i els alls picats.
- Tot seguit hi afegim el tomàquet, pelat i tallat a daus, sense llavors. Deu minuts més.
- Uns minuts més tard hi afegim les espècies, remenem bé.
- En un parell de minuts incorporem el tofu. Uns minuts més hi serà el moment del iogur i de la llet d´ametlla. Tapem i deixem coure entre cinc i vuit minuts, o fins que la salsa tingui una bona consistència.
- Paral.lelament a tot aquest procés haurem cuit l´arròs basmati, amb el doble d´aigua que d´arròs, i el servirem a sota del tofu amb la seva salsa.
- Amb aquesta recepta us recomano un vi blanc jove, ben fresquet, com podria ser el godello de Castro Valtuille, del celler Castro Ventosa al Bierzo, amb una excel.lent relació qualitat/preu.
- I us adjunto un link al nostre canal de Youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta: