Les torrades de Santa Teresa són les famoses “torrijas”, un dels postres per excel.lència de la Setmana Santa i de fet de qualsevol època de l´any, malgrat que hi ha gent que se les menja per esmorzar. Hi ha moltes versions, tot i que la recepta bàsica diria que és aquesta que us ensenyo a continuació. Es podem emborratxar i posar-hi cacau o quelcom semblant, així com altres variacions com ratllar-hi pell de taronja i/o llimona, apart d´utilitzar llet merengada en comptes de llet normal.
Ingredients:
- 1 barra de pa tupit, de crosta tova però del dia abans, tipus “pa de llet”
- 500 ml de llet
- 3 cullerades de sucre barrejades amb una de canyella
- 2 ous
- oli
- La pell de mitja taronja
- la pell de mitja llimona
- una branca de canyella
Com fer la recepta de les torrades de Santa Teresa:
- Començarem preparant la llet merengada. A casa, de petit, ma mare en feia molt, sobretot quan anàvem a la Cerdanya, i ho feia amb llet de vaca de veritat! Pelava a tires una llimona i una taronja, nosaltres amb la meitat de cada fruita en tindrem prou. I amb la branca de canyella. Podeu posar-hi sucre, però com que al final les enfarinarem jo diria que no cal. Fem que la llet bulli i reposi una mitja horeta.
- Passat aquest temps de repòs mullarem les llesques de pa amb aquesta llet.
- Tot seguit les passem per ou batut i directament les fregim, amb l´oli ben calent, i abundant.
- A mesura que les aneu fregint les poseu en un plat amb paper absorbent, el paper de cuina de tota la vida, vaja.
- I finalment les arrabosseu de nou però aquesta vegada amb una barreja de sucre i canyella en pols, en una proporció de 3 a 1. Hi ha qui les menja ja, tot just acabades de fer, i qui les menja al cap d´unes hores o fins i tot l´endemà. Qualsevol opció és vàlida, tot i que jo prefereixo menjar-les acabades de fer.
Video Recepta