Recepta del tortell de reis que vagi fer fa temps i que va quedar boníssim!

Ingredients:

Per al brioix

  • 10 gr de sal
  • 500 gr de farina de força
  • 200 ml de llet
  • 100 gr de sucre
  • 1 ou
  • 120 gr de mantega
  • 60 gr de llevat premsat
  • mitja llimona ratllada (la pell)
  • la pell ratllada de mitja taronja
  • 20 ml de rom

Per al massapà:

125 gr de sucre glass,
125 gr d´ametlla en pols,
1 clara d´ou
un rovell d´ou
Fruita confitada
Pinyons

 

Tortell de Reis – Com fer la recepta

Molt senzill: amassem tots els ingredients del brioix, o sigui: la farina, la sal, el sucre, les pells ratllades i el rom, l´ou i la llet.

  1. Amassem durant uns 10/15 minuts si ho feu amb màquina, uns vint o 25 minuts si ho feu a mà. Heu d´aconseguir que la massa quedi molt elàstica. Incorporem finalment la mantega i deixem que reposi, filmat en un bol, durant uns  vint minuts. Per anar bé ha de doblar la massa, deixeu-ho a prop d´alguna cosa calenta.
  2. Per fer el massapà barregem bé els ingredients, o sigui, el sucre en pols, l´ametlla i la clara d´ou fins a formar una pilota ben compacta. Reservem a la nevera.
  3. Dividim la massa doblada en dos i fem el mateix amb el massapà. Estenem la massa i la farcim de massapà. L´enrosquem (les enrosquem, les dues) i les ajuntem tot formant una rodona, una corona. Moment de deixar-ho fermentar aproximadament una hora i mitja.
  4. Ho pintem amb ou batut barrejat amb dues cullerades d´aigua, ho decorem amb fruita confitada i pinyons (remullats prèviament amb aigua durant mitja hora) i enfornem a 200 graus fins que veiem que està ben torradet.

Ei, podeu posar la fava i el rei si voleu, o qualsevol altre objecte, recordeu, però que no sigui massa petit. No fos cas que algú no ho vegi i s’ennuegui!

Podeu veure mes receptes de postres aqui:
Receptes per Postres

 

Tortell de Reis