Recepta del tortell de reis que vaig fer fa temps i que va quedar boníssim! La vaig apendre a fer al curs de cuina de la Hoffman.
Ingredients:
- 10 gr de sal
- 500 gr de farina de força
- 200 ml de llet
- 100 gr de sucre
- 1 ou
- 120 gr de mantega
- 60 gr de llevat premsat
- mitja llimona ratllada (la pell)
- la pell ratllada de mitja taronja
- 20 ml de rom
- fruita confitada variada
- un grapat de pinyons
- 125 gr de sucre glass (massapà)
- 125 gr d´ametlla en pols (massapà)
- clara d´ou (massapà)
- rovell d´ou (per pintar el tortell)
Com fer la recepta del tortell de Reis:
- Amassem durant uns 10/15 minuts si ho feu amb màquina, uns vint o 25 minuts si ho feu a mà, els següents ingredients: farina, sal, sucre, ratlladures, un ou, llet i rom.
- Heu d´aconseguir que la massa quedi molt elàstica. Incorporem finalment la mantega pomada
- Deixem que reposi, filmat en un bol, durant uns vint minuts. Per anar bé ha de doblar la massa, deixeu-ho a prop d´alguna cosa calenta.Han de ser 20 minuts,eh. Jo vaig deixar-ho 40 i segurament la massa va crèixer massa.
- Per fer el massapà barregem bé els ingredients, o sigui, el sucre en pols, l´ametlla i la clara d´ou fins a formar una pilota ben compacta. Reservem a la nevera.
- Estenem la massa en forma de rectangle i la farcim de massapà.
- L´enrosquem i les ajuntem tot formant una rodona, una corona. A mi no em va quedar gaire rodó perquè la massa va crèixer molt i en posar-la en una safata rectangular no va quedar quadrada del tot. Moment de deixar-ho fermentar aproximadament una hora i mitja.
- Ho pintem amb ou batut barrejat amb dues cullerades d´aigua, ho decorem amb fruita confitada i pinyons (remullats prèviament amb aigua durant mitja hora) i enfornem a 180 graus mitja hora.Com podeu veure la massa va crèixer de forma desmesurada. Aquí segurament hauria d´haver-la dividit en dos i o bé fer dos tortells o bé fer-ne un i congelar l´altra part.
- Per acompanyar aquest plat, que si bé el podeu menjar per esmorzar normalment es fa per dinar, als postres, us recomano un espectacular vi dolç del celler Castell de Remei, primera vegada que el fan, primera collita doncs, fet de verema tardana i pansificat amb la varietat petit manseng. Un vi dolç de primeríssima categoria, a l´alçada dels clàssics vins francesos de Sauterns o fins i tot de Tokaj. Una veritable meravella feta a casa nostra.
- I si voleu podeu fer una ullada a través del següent link al vídeo de la recepta que hem publicat al nostre canal de Youtube:
Podeu veure mes receptes de postres aqui:
Receptes per Postres
Reblogged this on Celler-Adocse.