Vedella estofada amb cervesa

Vedella estofada amb cervesa

Aquesta recepta de vedella estofada amb cervesa és típica de Bèlgica, allà en diuen “carbonnades a la flamande”, i normalment la fan amb cervesa torrada o negra. I com que la cervesa és la seva beguda nacional us podeu imaginar que aquest plat és un dels gran clàssics de la cuina belga. La recepta, germana quasibé bessona de l´estofat de vedella que també hi ha en aquest blog, es diferencia d´aquesta perquè aquí també utilitzem brou de carn per a l´estofat. I per cert, quasibé imprescindible acompanyar-ho amb un bon puré, ells ho fan, per molt que les patates fregides siguin un altres dels seus plats bandera.

 

Ingredients:

  • 800 gr de carn x estofar…com més bona sigui, millor quedarà (conill, jarret,  filet de pobre)
  • 500 ml de brou de carn
  • 1 o 2 cerveses negres belgues, Chimay blava x exemple
  • una ceba
  • quatre patates mitjanes
  • llet
  • mantega
  • sal
  • pebre
  • farina 

 

Com fer la recepta de vedella estofada amb cervesa:

 

    1. Comencem daurant els trossos de carn, enfarinats i salpebrats, amb mantega o si ho preferiu amb oli. Reservem.
    2. Mentre fem un sofregit de ceba posem a escalfar uns 500 ml de brou de carn.
    3. Quan tinguem la ceba a punt hi afegim la carn i mullem amb la cervesa. Deixem coure, destapat, uns deu minuts o fins que veiem que el líquid s´ha reduït prou i ja no fa olor d´alcohol.
    4. Tornem a mullar, aquesta vegada amb el brou de carn ben calent. Tapem i que vagi fent a poc a poc durant un mínim de dues hores, màxim tres.
    5. Passat aquest temps podem colar la carn i que la salsa redueixi una estona si la veieu molt líquida. Jo trobo que en el nostre cas no feia falta, tot i que va reposar tota la nit i l´endemà va tornar a fer xup xup uns quants minuts més. Així estava el guisat després de tres hores de cocció. Es veu força líquida, però amb el repòs la cosa va canviar
    6. Mentre es cou la carn prepararem el puré, això si ens ho mengem el mateix dia. Si és així bulliu les patates, quan estiguin les xafeu amb llet, mantega, sal i pebre, tot fora del foc. Jo, però, recomano fer-ho d´un dia per l´altre, i reservar una mica de brou per si en necessiteu l´endemà al moment de tornar-ho a escalfar. Llavors seria per mi el moment de fer el puré, és millor acabat de fer. Cosa que vam fer nosaltres…
    7. Després de xafar-ho ja vam emplatar. Havíem tornat a escalfar la carn i vam deixar que la salsa s´espessís una mica més.

 I amb aquest fantàstic guisat vam escollir obrir una ampolla força especial, una garnatxa aragonesa de Bodegas Frontonio, de la seva gamma alta com és “La Cerqueta 2018”. Fina, delicada i que per cert necessita que l´obriu una estona abans. I, possiblement, estarà millor amb una mica més de repòs en ampolla.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *