Xampinyons i cigrons saltejats

La base d´aquesta recepta és el que se´n diu un “mutter chettinad” de xampinyons, que es fa amb pèsols i una salsa picant de coco. Jo vaig optar per saltejar els cigrons amb els xampis, prèviament cuits apart, i utilitzar la salsa amb totes les espècies. I va sortir un plat boooníssim!

Ingredients:

300 gr de cigrons, 250 gr de xampinyons

1 culleradeta de llavors de grosella, 1 de llavors de cilantre, 1/2 de llavors de fonoll, 1/4 de llavors de comí, 1/2 de garam masala, 1/2 de curcuma, 1/2 de pebre vermell, 1/2 de sal

2 xilis vermelles secs, 1/2 tassa de coco ratllat, 1 tros de gingebre, 3 dents d´all, 10 fulles de curry, 2 tomàquets de pera, 1/2 ceba vermella

Triturem els anacards amb les llavors de grosella i posem el resultat en remull amb 1/4 de tassa amb aigua calenta durant 15 minuts. Mentrestant torrem en una paella el cilantre, el comí, les llvors de fonoll i els xilis. Un parell de minuts més tard incorporem el coco. Quan aquests estigui torrat ho triturem amb el garam masala, el gingebre, els alls (que poden estar sofregidets abans) i les llavors remullades de grosella amb pols d´anacards.

Escalfem oli en una paella, sofregim la ceba amb les fulles de curry i afegim la curcuma, el pebre vermell i els tomàquets., a més a més de la pasta que teníem reservada del pas anterior. Ara s´hauria d´afegir-hi els xampis i els cigrons, que jo ja tenia cuits i saltejats. Ho deixem tot plegat que faci una mica de xup xup, deu minuts tapat, i servim.

Leave a Reply