bacallacatalana

Bacallà a la catalana

Un dels millors bacallans que he fet darrerament en quan al conjunt del plat es refereix i de la salsa en concret particularment…però ni el millor acompanyament ni la millor salsa poden salvar un plat com aquest si el bacallà no està en el seu punt correcte de sal…o, concretament, si el bacallà en sí t´ha quedat “fat” o disgustat…vaja, que ni posant-hi sal arregles el plat. Sí és cert que la resta va quedar molt bé i es podria dir que va tapar el tema del punt de sal del bacallà, però per a un “bacalladista” declarat com jo és una errada que se´m fa impossible amagar…per molt que, francament, tota la resta quedés molt i molt bé. Vaja, que de cara a la recepta en sí és quelcom més que recomanable i passa a ser un plat a tornar a posar en pràctica ben aviat.

Ingredients (x 6):

sis talls de bacallà d´uns 150 gr cadascun (125-150)

2 cebes

5 tomàquets

pèsols (jo, naturalment, no en vaig posar pas)

400 gr de patates

4 carxofes

3 ous durs

1 got de vi blanc

farina

4 grans d´all

uns brins de safrà

llorer, julivert

oli, sal, pebre

Saltegem primer les carxofes, tallades a quarts, i tot seguit fem el bacallà en aquest mateix oli (enfarinat prèviament). El reservem en una cassola de terrisa on després farem que tot el conjunt  cogui una mica. Fem un sofregit de ceba i tomàquet (sense pell ni llavors) i hi posem la fulla de llorer. Mentrestant posem a bullir les patates, i quan estiguin les posem juntament amb el bacallà, pelades i tallades a trossos mitjans juntament amb les carxofes. Quan tinguem el sofregit ben concentrat hi tirem un got de vi blanc, deixem reduir i ho continuem coent afegint-hi un got d´aigua durant uns deu minuts més. Arribat a aquest punt passem el sofregit pel colador xinès (jo abans el vaig passar pel minipimer…a suggerècnia del meu amic Matias) i aboquem la salsa a sobre del bacallà, les patates i les carxofes. Deixem coure el conjunt uns cinc minuts mentre fem una picada amb els alls, el julivert i el safrà. La incorporem al plat juntament amb els ous durs tallats per la meitat, rectifiquem de sal, afegim pebre recén mòlt i servim.

0 respostes a “Bacallà a la catalana”

Deixa un comentari