Bacallà a la catalana

El bacallà a la catalana, almenys aquesta recepta en concret, executada segons les indicacions del gran Josep Lladonosa a “El gran llibre de la cuina catalana”, és un dels millors bacallans que he fet. La combinació d´ingredients i la salsa fan que sigui de fet una de les meves receptes preferides, molt semblant al tradicional bacallà de Quaresma.

Ingredients:

  • sis talls de bacallà d´uns 150 gr cadascun
  • 2 cebes
  • 5 tomàquets
  • pèsols (opcional)
  • 400 gr de patates
  • 4 carxofes
  • 3 ous durs
  • 1 got de vi blanc
  • farina
  • 4 grans d´all
  • uns brins de safrà
  • llorer,
  • julivert
  • oli,
  • sal,
  • pebre

 

Com fer la recepta de bacallà a la catalana:

  1. Saltegem primer les carxofes, tallades a quarts
  2. Tot seguit fem el bacallà en aquest mateix oli (enfarinat prèviament). El reservem en una cassola de terrisa on després farem que tot el conjunt  cogui una mica.
  3. Fem un sofregit de ceba i tomàquet (sense pell ni llavors) i hi posem la fulla de llorer.
  4. Mentrestant posem a bullir les patates, i quan estiguin les posem juntament amb el bacallà i les carxofes, pelades i tallades a trossos mitjans
  5. Quan tinguem el sofregit ben concentrat hi tirem un got de vi blanc, deixem reduir i ho continuem coent afegint-hi un got d´aigua durant uns deu minuts més.
  6. Arribat a aquest punt passem el sofregit pel colador xinès (jo abans el vaig passar pel minipimer) i aboquem la salsa a sobre del bacallà, les patates i les carxofes. Deixem coure el conjunt uns cinc minuts.
  7. Fem una picada amb els alls, el julivert i el safrà. La incorporem al plat juntament amb els ous durs tallats per la meitat, rectifiquem de sal, afegim pebre recén mòlt i servim.

0 thoughts on “Bacallà a la catalana”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *