bacatalamanquina2

Bacallà a la talamanquina

Fantàstica recepta, super senzilla i super fàcil de fer. La clau és la picada, però les panses són també imprescindibles i, naturalment, una bona matèria prima, un bon bacallà.

Ingredients:

4 talls de bacallà d´uns 150 gr (penca)

60 gr de panses

2 grans d´all

unes branques de julivert

20 gr d´ametlles torrades

1/2 culleradeta de pebre vermell i 1/2 de canyella en pols

farina

Enfarinem i fregim el bacallà amb no gaire oli, oli on abans hi haureu sofregit un gra d´all tallat a làmines. Passem el bacallà ja parcialment fet a una altra cassola o millor si teniu foc de gas a una de terrissa, hi afegim les panses (remullades durant una hora en aigua) i fem la picada amb els alls, les fulles de julivert, les ametlles, el pebre vermell i la canyella.

bacatalamanquina1

Quan estigui ben matxacat ho deixatem (desfem, disolem) amb l´aigua de remullar les panses i ho tirem a sobre del bacallà i les panses. Ho escalfem i deixem coure a foc lent, tapat, uns deu o quinze minuts. Si veieu que us queda massa líquid deixeu coure destapat uns minuts més.

bacatalamanquina2

Us he de dir que aquesta recepta és de les millors que he tastat darrerament, una absoluta delicia de plat!

Una resposta a “Bacallà a la talamanquina”

Deixa un comentari