Bacallà amb panses

Bacallà amb panses

Aquest bacallà amb panses, conegut popularment com bacallà a la talamanquina, és una fantàstica recepta, super senzilla i super fàcil de fer que va molt més enllà de les panses. La clau és la picada, però les panses són també imprescindibles i, naturalment, una bona matèria prima, un bon bacallà.

Ingredients:

  • 4 talls de bacallà d´uns 150 gr (penca)
  • 60 gr de panses
  • 2 grans d´all
  • unes branques de julivert
  • 20 gr d´ametlles torrades
  • 1/2 culleradeta de pebre vermell
  • 1/2 culleradeta de canyella en pols
  • una mica de farina

Com fer la recepta de bacallà amb panses:

  1. Enfarinem i fregim el bacallà amb no gaire oli, oli on abans hi haureu sofregit un gra d´all tallat a làmines.
  2. Passem el bacallà ja parcialment fet a una altra cassola o millor si teniu foc de gas a una de terrissa, hi afegim les panses (remullades durant una hora en aigua).
  3. Fem la picada amb els alls, les fulles de julivert, les ametlles, el pebre vermell i la canyella.

4. Quan estigui ben matxacat ho deixatem amb l´aigua de remullar les panses i ho tirem a sobre del bacallà i les panses. Ho escalfem i deixem coure a foc lent, tapat, uns deu o quinze minuts. Si veieu que us queda massa líquid deixeu coure destapat uns minuts més.

Gran recepta, una absoluta delicia de plat!

1 thought on “Bacallà amb panses”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *