Bacallà amb panses

Bacallà amb panses

Aquest bacallà amb panses, conegut popularment com bacallà a la talamanquina, és una fantàstica recepta, super senzilla i super fàcil de fer que va molt més enllà de les panses. La clau és la picada, però les panses són també imprescindibles i, naturalment, una bona matèria prima, un bon bacallà.

Ingredients:

  • 4 talls de bacallà d´uns 150 gr (penca)
  • 60 gr de panses
  • 2 grans d´all
  • unes branques de julivert
  • 20 gr d´ametlles torrades
  • 1/2 culleradeta de pebre vermell
  • 1/2 culleradeta de canyella en pols
  • una mica de farina

Com fer la recepta de bacallà amb panses:

  1. Posem a remullar les panses.
  2. Enfarinem i fregim el bacallà, només per enrossir la farina, s´acabarà de coure més endavant amb la picada. El reservem.
  3. Fem la picada amb els alls, les fulles de julivert, les ametlles, el pebre vermell i la canyella.
  4. La deixatem amb  l´aigua de remullar les panses ( i una mica més) i la posem a la cassola a coure-la uns minuts, no gaires.
  5. Incorporem els talls de bacallà i els deixem que s´acabin de coure uns cinc minuts en total.
  6. Finalment hi afegim les panses. Si cal, una mica més d´aigua, si fa la xup xup una mica amb les panses encara serà més bo.
  7. I ja només queda emplatar-ho. Es una recepta super senzilla i molt, molt efectiva, molt llaminera, gustosíssima.
  8. Amb aquest plat us recomano un bon vi blanc, pot ser jove o amb una mica de criança, millor sense barrica però, per tant una criança en ànfora, ciment o a l´ampolla. També, però, li escauria força un vi negre jove, fresc, fi. Un bon exemple de blanc seria el que vam beure nosaltres, un Savina 2019 del celler de Formentera Terramoll, un vi amb molt bona acidesa, molt fresc, cupatge de viognier, malvasia, moscatell i garnatxa blanca.
  9. Us adjuntem el link de la recepta al nostre canal de youtube per si en voleu veure el vídeo:

 

 

1 comentari a ;ldquo;Bacallà amb panses;rdquo;

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *