Bacallà amb salsa verda

Hi ha mil maneres de fer el bacallà. Probablement és el peix que admet més maneres de cuinar-lo, i també hi ha diferents maneres de fer moltes de les seves receptes, encapçalades potser pel que es fa amb “salsa verda”. Que si amb julivert i prou, que si li afegim espàrrecs, pèsols , cloïsses…Les vegades que havia preparat una recepta semblant a aquesta ho havia fet amb espàrrecs com a diferència més important, tot i que també en la manera de cuinar-lo m´he trobat amb unes quantes diferències de les quals he près bona nota.

Ingredients:

1 tall de bacallà x persona d´uns 150 gr. aprox

1 ceba i 1 dent d´all

1/4 de litre de vi blanc

1/2 litre de l´aigua de coure el bacallà

julivert picat en abundància…a gust del cuiner

oli, farina, llorer

Es cou el bacallà amb aigua freda, retirant-lo quan l´aigua comença a treure bombolles. A la recepta original del llibre diu que acte seguit l´eixuguis bé, el passis per farina i el fregeixis amb oli ben calent. Jo aquest darrer pas no el vaig fer. El meu bacallà era tan melòs (sol passar quan el compro ja dessalat a la parada de sempre del mercat) que fer aquest pas era innecessari. A més a més el bacallà s´hagués fet massa, per tant millor oblidar-se´n ja que l´aigua de la cocció l´utilizarem més endavant, així que millor coure´l amb aigua i prou.

Sofregim la ceba mentre matxaquem l´all amb el julivert en un morter, i al final hi posem unes cullerades d´aigua de la cocció. Ho posarem amb la ceba desprès d´haver-hi afegit dues cullerades de farina, el vi blanc i un mig litre aprox de l´aigua de la cocció, i també la fulla de llorer. Ho deixeu coure uns deu minuts i llavors podeu optar per dues opcions: o bé poseu els talls de bacallà a la paella on esteu fent la salsa i ho deixeu uns minuts per a que el bacallà s´impregni bé de la salsa o feu el mateix però en una cassola de fang. Jo vaig optar per la primera i al llibre diu que ho facis com la segona. Jo crec que queda igual de bo. Per presentar-ho a taula queda molt millor fer-ho en una cassola de fang, naturalment, però jo vaig emplatar a la cuina i el vaig servir ja als plats respectius.

Super bo. Ara, he de dir que millora amb espàrrecs o sobretot amb cloïsses.

1 thought on “Bacallà amb salsa verda”

Deixa un comentari