Bacallà amb salsa verda

Hi ha mil maneres de fer el bacallà amb salsa verda. Que si amb julivert i prou, que si li afegim espàrrecs, pèsols , cloïsses…Associada normalment al lluç, aquesta popular salsa és més típica del País Basc que de Catalunya, o al menys a mi m´ho sembla. Aquesta versió en concret diria que és la del mític llibre de la Simone Ortega “1080 recetas de cocina”.

 

Ingredients:

  • 1 tall de bacallà x persona d´uns 150 gr. aprox
  • 1 ceba i 1 dent d´all
  • 1/4 de litre de vi blanc
  • 1/2 litre de l´aigua de coure el bacallà
  • julivert picat en abundància
  • oli,
  • farina,
  • llorer

Com fer la recepta de bacallà amb salsa verda:

  1. Es cou el bacallà partint d´ aigua del temps, retirant-lo quan l´aigua comença a treure bombolles i reservant l´aigua per més endavant.
  2. Sofregim la ceba.
  3. Fem una picada d´all amb el julivert en un morter, i al final hi posem unes cullerades d´aigua de la cocció per deixatar-la.
  4. Juntem la picada amb la ceba desprès d´haver-hi afegit dues cullerades de farina, el vi blanc i un mig litre aprox de l´aigua de la cocció, i també la fulla de llorer. Ho deixem coure uns deu minuts
  5. Posem els talls de bacallà a la paella on estem fent la salsa i ho deixem uns minuts per a que el bacallà s´impregni bé de tot el conjunt.
  6. I ja està, la versió més senzilla del bacallà amb salsa verda. Ho podeu millorar afegint-hi pèsols de llàgrima, espàrrecs o cloïsses i el podríem seguir anomenant de la mateixa manera.

1 thought on “Bacallà amb salsa verda”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *