Bacallà amb salsa verda

Bacallà amb salsa verda

Hi ha mil maneres de fer el bacallà amb salsa verda. Que si amb julivert i prou, que si li afegim espàrrecs, pèsols , cloïsses…Associada normalment al lluç, aquesta popular salsa és més típica del País Basc que de Catalunya, o al menys a mi m´ho sembla, i el seu gran protagonista (de la salsa) és el julivert. En el meu cas d´avui, però, l´he substituït per cilantre. La recepta està inspirada en la versió que surt al mític llibre “1080 recetas de cocina”.

Ingredients:

  • 1 tall de bacallà x persona d´uns 150 gr. aprox
  • 1 ceba i 1 dent d´all
  • 1/4 de litre de vi blanc
  • 1/2 litre de l´aigua de coure el bacallà
  • julivert picat en abundància
  • oli,
  • farina,

Com fer la recepta de bacallà amb salsa verda:

  1. Es cou el bacallà partint d´ aigua del temps, retirant-lo quan l´aigua comença a treure bombolles i reservant l´aigua per més endavant.
  2. Sofregim la ceba.
  3. Fem una picada d´all amb el julivert ( el cilantre en el meu cas) en un morter, i al final hi posem unes cullerades d´aigua de la cocció per deixatar-la.
  4. Un cop tenim la ceba cuita la mullem amb el vi blanc i deixem que redueixi i s´evapori l´alcohol.
  5. Juntem la picada amb la ceba desprès d´haver-hi afegit dues cullerades de farina i un mig litre aprox de l´aigua de la cocció. Ho deixem coure uns deu minuts o fins que la salsa adquireix la textura adequada.
  6. Posem els talls de bacallà a la paella on estem fent la salsa i ho deixem uns minuts per a que el bacallà s´impregni bé de tot el conjunt.
  7. I ja està, emplatem la versió més senzilla del bacallà amb salsa verda. Ho podeu millorar afegint-hi pèsols de llàgrima, espàrrecs o cloïsses i el podríem seguir anomenant de la mateixa manera.
  8. Per acompanyar aquest plat us recomano un vi blanc molt especial de la zona de Jerez. Fet amb el raïm palomino fino, la base de tots els vins de Jerez, però sense fortificar, com un vi tranquil, normal. Us recordarà al Jerez, naturalment, tot i que és una altra història. Nosaltres el vam obrir amb aquest plat i ens va lligar a les mil meravelles.
  9. Us adjuntem el link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta:

 

1 thought on “Bacallà amb salsa verda”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *