Bròquil amb fideus d´arròs

Recepta vegana, es pot fer perfectament amb qualsevol tipus de bròquil, de fet l´original és amb bròquil morat, tot i que jo vaig fer servir el verd fosc, el més conegut com a “brócoli”. Per cert, si no posa el nº de comensals normalment les receptes són per quatre persones.

Ingredients :

1 ceba vermella

1 cullerada d´oli vegetal

1 cullerada de sucre de palma

7 fulles de llima kefir, 3 cullerades de suc de llima

300 ml de llet de coco

1 bròquil (sense els roncs)

4 cullerades d´oli de sèsam

salsa picant: un trosset de galanga o gingebre fresc, 1/2 chili verd fresc (sense llavors ni membranes), 1/2 tall de lemon grass, 1 dent d´all matxacat, 1/2 xalota, 1 culleradeta de llavors de cilantre picades, 1/2 culleradeta de llavors de comí matxacades, la pell ratllada i el suc de 1/2 llima, fulles de cilantre

 

Primer prepararem la salsa: tan senzill com introduïr tots els elements en un vas i triturar-los. Saltejar la ceba i afegir-hi la salsa. Remenar i deixar-ho sofregint uns minuts. Incorporar-hi una culleradeta de sal, el sucre de palma, les fulles de llima i la llet de coco. Portar-ho a ebullició, bixar el foc i que es cogui a poc a poc durant cinc minuts.

Bullir els fideus per una banda i escaldar el bròquil. Juntar-ho, barrejar-ho amb el suc de llima i l´oli de sèsam i cobrir-ho amb la salsa.

Boooníssim!!!

 

IMG_1441

Deixa un comentari