Fideus Udon amb salsa de cacauet i xili

He de confessar que, d´entrada, no em va fer gaire il.lusió aquesta recepta. Salsa de cacauet amb fideus udon (els gruixuts, japonesos)? No semblava una bona idea…Quan la vaig probar al curs em va agradar, tot i que tampoc era per tirar coets. Però vés per on quan la vaig fer a casa crec que em va quedar molt millor, o almenys em va agradar més possiblement pel fet que la salsa no era tan espessa com l´havia feta la professora del curs. Jo hi vaig posar una llauna sencera de llet de coco (400 ml) en comptes dels 300 que deia la recepta, i possiblement això va ser decessiu en el (bon, o millor) resultat final. I la segona vegada que la vaig fer (la de la foto, el post és de la primera…) em va tornar a quedar molt bona, sense tanta salsa (amb la mida justa) però em vaig oblidar de posar-hi soja germinada, que li hagués donat un toc final molt interessant….i la ceba!

Ingredients:

175 gr de cacauets sense salar

3 grans d´all

gingebre

300 ml de llet de coco

45 ml de salsa de soja

10 ml de salsa tabasco

2 xilis vermells sense llavors picats

600 gr de fideus udon

250 ml d´aigua

el suc de dues llimones

15 ml d´oli de sèsam

soja germinada

coriandre fresc

1 ceba fregida, cruixent i daurada

Començarem per preparar la ceba (també podeu optar per fer servir aquella ceba típica sueca, la que venen als supers d´Ikea i que es posa als frankfurts), tallant-la a daus petits i sofregint-la amb molt d´oli, a foc lent, fins que estigui molt torrada. Pot trigar ben bé entre 20 i 30 minuts. Després fem la salsa torrant els cacauets en sec a una paella. Quan estiguin els deixeu refredar i els bateu al minipimer amb l´all laminat, una mica de gingebre, la llet de coco, la salsa de soja i el Tabasco.

Escalfem el wok i el pintem amb l´oli de sèsam. Hi afegim els xilis i tot seguit la salsa amb l´aigua i el suc de llimona. Quan ho tenim ben remenat és hora de posar-hi els fideus i ho deixem reduïr uns quants minuts.

Ho enretirem del foc, hi afegim la soja germinada i el coriandre picat i llestos, molt bo!

A priori ha de quedar més aviat sequet, però bé, a mí m´agrada tot amb bastanta salsa i més aviat caldós…potser em vaig passar, i ara recordo el perquè! A més a més de posar-hi 100 ml de més de llet de coco només vaig posar 400 de fideus i he de reconèixer que hi havia massa salsa i tot…però ho prefereixo així igualment!

0 thoughts on “Fideus Udon amb salsa de cacauet i xili”

Deixa un comentari