Kofta de col amb salsa de tomàquet i arròs/Patta-gobi ke kofte

Una mena de mandonguiles XXL de col amb una salsa boníssima en una recepta apta per a tota la familia.

Ingredients:

Kofta: uns quants anacards, 1/2 col (depenent de la mida), cilantre picat, un tros de gingebre, 2 dents d´all, unes quantes llavors de comí, 2 cullerades de farina de cigró, un xic de bicarbonat, oli i sal

Salsa: 4 tomàquets grossos, 4 dents d´all, 1 tros de ginger, un polsim de cilantre en pols, un xic de pebre vermell dolç, un de curcuma, llorer, 3 claus, llavors de comñi, mitja tassa de llet vegetal, un xic de vinagre blanc, oli i sal

Talla molt finament la col, ha de quedar molt petita, Ho barreges amb els anacards picats, el cilantre, el ginger picat i el xili (opcional, per qui no en vulgui). També hi poses l´all picat, les llavors de comí, el bicarbonat, la gfarina i la sal. Feu boles amb aquesta massa i les enforneu uns 20 minuts a 220 graus. També les podeu fregir, de fet queden més bones, però aplaneu-les més que les del forn.

Per fer la salsa tritura el tomàquet, l´all, el ginger, el cilantre i la curcuma i ho reserves. En una paella poses oli i quan estigui calent hi afegeixes les fulles de llorer, el clau i les llavors de comí. Moment de posar-hi el tomàquet que tenies reservat i de cuinar-lo fins que estigui al seu punt. Paral.lelament feu una mica d´arròs basmati per acompanyar.

Deixa un comentari