Lluç a la catalana

Això és ni més ni menys que un tipus de “sarsuela” però només amb lluç. Surt un suquillo boníssim producte d´una preparació curta i senzilla. S´ha d´anar amb compte amb les patates, ja que necessiten estar més estona dins del guisat que el lluç. A mi m´han quedat un xic al dente i les he tornat a posar al forn, soles amb la salsa, uns cinc minuts més amb el forn a tot taco. Hi ha funcionat!

Ingredients (3/4 persones):

1 lluç tallat a rodanxes

2 patates grans

1 ceba

2 dents d´all

2 cullerades de concentrat de tomàquet o 6 de salsa normal, espessa

farina

pebre vermell

safrà

julivert

oli, sal

per al “brou curt”: 1 litre d´aigua, 1 full de llorer, 2 cullerades de vi blanc, 1 tros de ceba, el cap del lluç i si teniu alguna coseta més doncs també…vint minuts bullint i llestos

Comencem per les patates, pelant-les i tallant-les a rondanxes no massa primes. Les fregim (no totalment) i les reservem. després fem el mateix amb el lluc, tot i que abans l´enfarinem. No el fem gaire, només el marquem.

Per fer la salsa posem a sofregir una ceba ben picada amb un gra d´all. Matxaquem al morter l´altre gra d´all amb una mica de safrà i julivert. Quan la ceba està al punt hi tirem la farina i el tomàquet, remenem una mica i fora del foc hi tirem una culleradeta de pebre vermell. Tot seguit hi tirem el “brou curt” (l´equivalent a uns tres o quatre vasos d´aigua), remenem i ho tornem a posar al foc juntament amb la picada, que hem dissolt dins del morter amb una mica de brou. salem i ho passem primer pel minipimer i tot seguit pel xinès.

Posem una mica de salsa al fons de la cassola que anirà al forn, les patates i a sobre el peix. Ho cobrim amb la resta de la salsa i ho deixem coure al forn durant unes 15/20 minuts…per a fer les patates, ja que amb deu n´hi ha de sobres per al peix. Una sol.lució es treure el peix al cap de deu minuts i deixar les patates deu més al forn.

1 thought on “Lluç a la catalana”

Deixa un comentari