Aquesta senzilla recepta de lluç a la cassola és de fet un peix guisat, com una sarsuela però només amb el lluç com a protagonista, acompanyat d´unes bones patatones. Molt fàcil.
Ingredients:
- 1 lluç tallat a rodanxes
- 2 patates grans
- 2 cebes
- 1 pastanaga
- 1 porro
- 2 caps de luç i una espina
- 2 dents d´all
- 2 cullerades de concentrat de tomàquet o 6 de salsa
- farina
- pebre vermell
- safrà
- julivert
- oli
- ametlles (opcional)
Com fer la recepta del lluç a la cassola:
- Començarem fent el brou de caps de lluç amb una pastanaga, porro i ceba. Si ja teniu un brou de peix fet us estalvieu aquest pas. Ha de bullir vint minuts i després reposar vint més.
- Encenem el forn i el posem a escalfar a 180 graus. Pelem i tallem les patates a rondanxes, les salpebrem, un raig d´oli per sobre i uns 25 minuts de cocció.
- Salpebrem i enfarinem el lluç i tot seguit el fregim lleugerament a la cassola per les dues bandes.
- Reservem el peix i al seu lloc hi fem un bon sofregit, començant per la ceba. Ha d´anar fent, a poc a poc, uns vint minuts llargs.
- Incorporem llavors una bona cullerada de farina, una culleradeta de pebre vermell i dues de salsa de tomàquet o una de tomàquet concentrat.
- Remenem bé i mullem amb el brou. Ha de fer la xup xup uns vint minuts aproximadament.
- Passat aquest temps colem la salsa, la tornem a posar a la cassola i si la veiem molt líquida la reduim una estona a foc mitjà-fort. Recuperem el lluç i deixem que vagi fent uns cinc minuts.
- Preparem la picada amb alls, safrà i julivert, opcionalment també amb ametlles. La deixatem amb una mica de brou i, juntament amb les patates, ho afegim a la cassola per fer que faci una mica més la xup xup tot plegat.
- Finalment, emplatem i servim.
- Amb aquest plat a casa vam fer festa i vam obrir un vinàs de la DO Priorat fantàstic, el Salix 2019 del celler Mas Doix, una veritable meravella.
- Per cert, si voleu veure el vídeo de la recepta aquí us deixo un enllaç al nostre canal de youtube, al qual us hi podeu susbcriure i rebreu al vostre correu totes les nostres novetats.
Reblogged this on Celler-Adocse.