Pasta amb fonoll

“Verduras todo el año” és el diminitiu, o qualificació, que li dono a un fantàstic llibre que té a les verdures com a principals protagonistes però que no és ni de bon tros un llibre de receptes vegetarianes. Es tracta del molt recomanable “1460 recetas para disfrutar las verduras todo el año”, i les receptes estan agrupades per verdures, o millor dit, els capítols: bledes, carbassa, ceba, alls, boniato o, com en el cas que ens ocupa, fonoll.

Ingredients:

2 bulbs de fonoll, 4 tomàquets de pera

3 dents d´all, alfàbrega, 320 gr de pasta

parmesà ratllat, vinagre balsàmic, sal i pebre

 

Posem un olla amb aigua i quan bulli hi tirem la pasta. Mentrestant preparem el sofregit amb un xic d´oli i els als. Quan siguin daurats hi posem el fonoll tallat més o menys a làmines, saltegem i deixem coure, tapat, uns vuit minuts. Afegim el tomàquet, sense pell ni llavors, salpebrem, una mica de vinagre i deixem coure uns deu minuts més. Hi afegim la pasta, cuita al dente, unes voltes perquè s´impregni bé de la salsa i servim amb el parmesà a discreció. Boooníssim!

Deixa un comentari