Shahi paneer/Tofu reial

Recepta que pot portar més ingredients que el tofu, apart de la seva fantàstica salsa, es clar. Jo hi vaig posar patata i carbassa, vosaltres hi podeu posar qualsevol verdura, les que us vinguin de gust. Aquí la clau és, naturalment, la salsa.

Ingredients:

Tufu: garam masala, curcuma, all en pols, maicena (una o dues cullerades). Les espècies, una culleradeta. I el tofu, es clar, uns 400 gr.

Salsa: 1 ceba vermella, 1 xili verd picat, 4 dents d´all, 1 tros de gingebre, 1/2 tassa d´anacards crus, 2 cullerades d´ametlles, 2 cullerades de llavors de carbassa o girasol, 2 tasses d´aigua, 2 fulles de llorer, 1 barnca de canyella, 3 claus, un xic de llavors de fenogreco o de comí, un polsim de garam masala, un altre de cilantre, un de curcuma i un de pebre de caiena, uns brins de safrà, suc de llimona, sucre, cilantre fresc

 

Barrejarem bé els ingredients per arrebossar el tofu i els posarem, amb el tofu tallat a daus, en una safata al forn amb paper vegetal, uns 20 minuts a 200 graus. I començarem a preparar la salsa barrejant la ceba, el xili, l´all, el ginger, la meitat dels anacards, les ametlles, les llavors i l´aigua en un cassó, portant-ho a ebullició i deixantq ue es cogui durant uns deu/12 minuts. Passat aquest temps ho triturem i reservem. En una paella posell en sec, quan estigui calenta, la canyella, el clau, les llavors de comí o fenogreco, i un minut més tard el triturat que teníem reservat. Afegim les espècies i quan bulli baixem el foc i ho deixem uns deu minuts aprox. Cap al final hi afegim el tofu fet al forn i ho servim,s i pot ser amb cilantre fresc picat.

 

Deixa un comentari