Steak Tartar

Aquesta recepta no és la que surt al llibre del Lladonosa ja que vaig seguir, excepte en un parell d´ingredients, una d´un cuiner que es diu Alberto Chicote. Fa ben bé un parell d´anys llargs que El Pais va treure uns petits llibres de cuiners potents, amb tapa dura, en una col.lecció que es va anomenar “Cocina con firma”. No els vaig fer tots, i dels que vaig guardar-ne l´exemplar un dels que més em va agradar va ser el d´aquest cuiner.

Ingredients (6 px):

150 gr. de filet de bou/vedella per persona (aprox)

1 ceba

una mica de rúcula

tomàquets cherry

40 gr. de cogombrets

20 gr. de tàperes

torrades d´aquelles per untar patés

2 rovells d´ou

salsa de soja (25 cl)

salsa perrins

mirim (vi joponés, crec…o un licor)/cognac/vodka/calvados

una cullerada gran de mostassa de dijon

una cullerada gran de mostassa antiga

oli de sèsam

oli d´oliva

gengibre ratllat

un bitxo

sal

A veure, el millor seria que us fessiu tallar (a ganivet, sobretot) la carn a la carnisseria. Més o menys calculeu uns 150 grams per persona. Barregeu bé tots els ingredients en un bol gran d´aquells on posar l´amanida, amb les mans (ben netes, eh), fins que veieu que tots els ingredients han quedat ben integrats. Feu-ho just abans de servir-ho. De tots els ingredients que he posat jo vaig oblidar la rúcula, els tomàquets cherry, el gengibre i el bitxo, però els he posat perquè crec que millora el resultat final, que va ser molt bo (la carn era excel.lent, bou, i amb això ja tens el 75% del plat). Jo no hi anava a posar alohol perquè no vaig trobar “mirim” però tant la Cris com el Damià van posar el crit al cel, que si no quedaria malament, que…tenien raó, amb un bon raig de cognac va quedar genial, però ells deien que hi podia haver posat perfectament vodka o calvados i que fins i tot hagués quedat millor.

Ho vam acompanyar amb uns espàrrecs verds però bé, no es necessari. Boníssim!!!

1 thought on “Steak Tartar”

Deixa un comentari