La recepta d´un steak tartar és diferent a cada casa, a cada restaurant. Tothom té el seu truquillo. Així que aquí us explico què hi poso jo, producte d´anar provant i d´anar adaptant receptes que he anat veient a molts llocs. Això sí, la clau és l´amanimenta, sí, pero sobretot la mat
èria prima: la carn.
Ingredients :
- 150 gr. de filet de vedella per persona
- un grapat de cogombrets
- una cullerada sopera de tàperes
- torrades d´aquelles per untar patés
- 2 rovells d´ou
- un raig de cognac, salsa perrins
- una cullerada gran de mostassa de dijon
- una cullerada gran de mostassa antiga
- oli de sèsam
- sal i pebre
Com fer la recepta del steak tartar:
- Primer heu d´haver comprat un bon tros, o trossos, d´un bon filet de vedella. El netegeu, li treieu tot el greix possible sense emportar-vos (gaire) carn, i ho talleu a ganivet.
- I tot seguit hi aneu posant els diferents ingredients que surten a la recepta. Els cogombrets i les tàperes ben picats. La resta, doncs una mica a ull.
- Ho recitfiqueu de sal i pebre, si voleu de picant, i ho serviu.
- Jo, amb aquesta recepta us recomanaria abans un bon vi blanc amb força barrica que un vi negre. Com per exemple el Mas d´en Compte del Celler Cal Pla, al Priorat.
- I aquí us deixo un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un super mini video de la recepta:https://youtu.be/N5BoinTPM-k
Reblogged this on Celler-Adocse.