IMG_2238

Verdures agredolces al romaní

Recepta senzilla i amb un resultat sorprenent, tot i que a mí potser no em va quedar molt “agredolç”, potser perquè en no tenir prou suc de llimona hi vaig posar també suc de mandarina…i el resultat va ser molt bo, especial, super recomanable. A més a més es poden utilitzar les verdures que vosaltres vulgueu (potser les de “fulles” millor que no…), ja que de fet a la recepta es combinen les carxofes amb porros i jo ho vaig fer amb mongeta verda. Es una recepta turca.

Ingredients (2 px):

6/8 carxofes mitjanes

Una mica de mongeta tendra

3 cullerades de sucre

El suc de dues llimones

2 grans d´all

uns 300 ml d´aigua (jo però en vaig utilitzar quasi mig litre)

romaní (a gust del consumidor…tabé es pot utilitzar farigola o una altra herba semblant)

sal i pebre

paper especial x anar al forn (no és imprescindible però us quedarà molt millor)

Prepareu les carxofes tallant-les a quarts i deixant-les en un bol amb aigua i farina disolta (hi ha qui en comptes de farina hi posa suc de llimona). Talleu i renteu les mongetes. Si teniu paper d´aquell que s´utilitza per anar al forn quan fas, per exemple, pasta brisa doncs utilitzeu-lo, tallant un cercle de la mida de l´olla (de base ampla) que aneu a utilitzar i fent´hi un forat al mig. Sofregiu lleugerament els alls tallats a làmines, incorporeu les verdues, l´aigua, el sucre, el romaní, el suc de llimona i ho tapeu primer amb el paper especial i després, parcialment però (que hi pugui sortir el vapor), amb la pròpia tapa de l´olla. Deixeu coure a foc mitjà durant uns 25 minuts i us quedaran unes verdures absolutament delicioses! I com ja he comentat varieu les verdures, com jo per exemple que un altre dia hi vaig posar bròquil i carbassó, es veu a una de les dues fotos!

0 respostes a “Verdures agredolces al romaní”

Deixa un comentari